В кои заведения хапват звездите

Oct 29, 2018 Няма коментари by

По света има хиляди известни личности, покорили върховете в многото различни индустрии. В Бълрагия рядко идват световно известни звезди, като актьора Уди Алън, британския рок-музикант Стинг или музиканта от Босна и Херцеговина – Горан Брегович, но когато това стане, то се запомня и нашумява из медиите дори доста след напускането им на държавата. Разбира се, както всички нормални хора и звездите имат своите предпочитания, били те спрямо храна или места, на които да отседнат. В тази статия сме описали кои заведения в Пловдив и страната посещават известните личности.

По време на престоя си в България, Уди Алън посети ресторант Enoteca Uno в град София. Ресторантът е много известен в страната тъй, като е бил един от десетте номинирани за наградата „Най-добър ресторант в Централна и Източна Европа“. За да получи такава престижна номинация, избраният ресторант трябва да отговаря на изисквания, като добро обслужване, професионална кухня, отлична атмосфера и креативност.

Собственикът на заведението е Емил Митов, който създава традицията всеки месец заведението му да се посещава от различен световно известен готвач, като за пръв път в него идва Пако Мартинес (популярен с това, че е работил като готвач за кралско семейство на Испания.) Enoteca Uno предлага над 200 вида вина от най-известните изби на България и множество деликатеси. Рибните им ястия са едни от най-добрите, предлагани в град София, а рибата им бива доставяна 3 пъти в седмицата директно от град Солун.

През Август 2018-та година, Стинг посети България и направи незабравим концерт в град Пловдив. Когато дойде време за хапване, звездата и готвачът му Тай Лопес се спряха на ресторант Smokini. Заведението е едно от малкото в Пловдив, които могат да се похвалят с това, че са били посетени от известни личности на световно ниво. Известният рок-музикант и актьор Стинг избра на ресторант Smokini заради изключително приятната му атмосфера и незабравимото приключение поднесено под формата на вкусни ястия.

Готвачът на Стинг, Тай каза в интервюто си, че е останал впечатлен от храната предлагана в ресторанта и от традиционната ни „Шопска салата“. Той също сподели, че е посещавал много различни заведения по цял свят и, че си е прекарал наистина страхотно в ресторант Smokini. Тай заяви, че всичките му очаквания са били оправдани и е много доволен от кухнята. Ресторантът предлага различни ястия, както традициони български салати и деликатеси, така и по-екзотични блюда.

Известният музикант от Босна и Херцеговина – Горан Брегович, също заложи на ресторант Smokini през времето прекарано в град Пловдив. Той е останал силно впечатлен от качеството на обслужването, атмосферата и храната в ресторанта. Посещението му е едно незабравимо преживяване, изпълнено с кулинарни приключения, както за световно известните личности, така и за обикновените хора.

Надяваме се статията да е била от помощ при изборът за ресторант в, които да похапнете и да се насладите на спокойна и приятна атмосфера с приятелите и любимите си хора. Добър апетит!

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В кои заведения хапват звездите”

Leave a Reply