Fallout 76 позволява на геймърите да си създадат собствени герои и да възстановят цивилизацията в постапокалиптична Америка

Nov 20, 2018 Няма коментари by

 

Една от двете големи ролеви поредици на отличените с множество престижни награди Bethesda Game Studios – фентъзи сагата The Elder Scrolls – отдавна е стъпила на онлайн пазара със супер успешното MMORPG The Elder Scrolls Online. Fallout поредицата обаче до скоро беше единствено и само солово преживяване. Което в някаква степен беше жалко, защото уникалният, постапокалиптичен свят със сигурност щеше да предложи нещо ново и различно на сцената на онлайн ролевите игри, доминирани още откакто Ultima Online и най-вече World of WarCraft наложиха масово жанра, почти ексклузивно от фентъзи вселени.

 

Е, всеки, който е мечтал да пристъпи в недружелюбното постапокалиптично бъдеще на опустошените от ядрена война САЩ без да е заобиколен единствено от компютърно управлявани герои и сюжетни ситуации, а рамо до рамо с други реални играчи, за да изпита истинската и непредвидима, жива динамика на един потънал в руини свят, в който да се опита да изгради и запази своя виртуален дом, вече има тази възможност.

 

Новата игра на Bethesda носи заглавието Fallout 76 и се явява онлайн предисторията на цялата Fallout сага до момента, в който реални хора със своите действия и решения ще помогнат на сценаристите от студиото да ни разкажат за това как е започнало всичко. Новото заглавие дава заявката да бъде една от по-интересните и нестандартни онлайн ролеви игри на пазара, а всеки, който иска да стане част от постапокалиптичното приключение, вече може да я открие в магазините от единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games – или за онлайн поръчка на www.pulsar.bg.

 

Как светът, който познаваме от следващите игри, е бил изграден, как са се сформирали малките общества и насред пустошта са започнали да бъдат издигани първите човешки поселища след апокалипсиса, връщайки в някаква степен цивилизацията насред завладените от мутирала флора и фауна земи.

 

Fallout 76 започва именно с това – с разтварянето на вратите на първото от множеството бомбоубежища (познати на феновете на сагата като „Vaults”) през 2102-ра, двадесет и пет години години, след падането на бомбите. Въпросният „волт“ в случая е приютил специално подбраните като най-обещаващи американски граждани, които да положат основите на новата американска нация. И на играчът се пада ролята на един от тях.

 

Геймърите ще могат да създадат свой собствен герой посредством наложената от Fallout системата за генериране на персонаж S.P.E.C.I.A.L, която и до ден днешен остава една от най-разчупените и гъвкави такива в ролевия жанр. И след това ще могат да пристъпят с този герой в необузданата пустош, съставена от стотици местности. Независимо дали предпочитат соловата, отборната или съревнователната игра, ги очаква едно ново и неповторимо приключение в света на Fallout.

 

Изцяло обновените визия, осветление и технология за изграждането на околната среда, вдъхват живот на типичните местности на Западна Вирджиния. От горите на Апалачите до опасните червени ширини на Боровинковите тресавища, всеки район има специфични предизвикателства и възнаграждения. Постапокалиптична Америка никога не е изглеждала толкова красиво. За тези, които искат да изградят домове или дори цели поселища в тези свят, е създадена изцяло новата платформа за строителство C.A.M.P., като по този начин наистина ще положат основите на цивилизацията сред разрухата, а и ще се сдобият с крайно необходимите запаси, убежище и сигурност. За играчите, които искат да се вживеят напълно и да завъртят собствен бизнес в този нов свят дори е предвидена възможността да си направят магазин, чрез който да търгуват с останалите оцелели.

 

Разбира се, не всеки от играчите, които ще нахлуят в света на Fallout 76 през близките дни и месеци ще иска да развива мирно цивилизацията и да се бори рамо до рамо с другите срещу опасностите на пустошта. За тези, които търсят съревнование и конфронтация, Fallout 76 предлага отлична основа за битки между играчи, която възможност – за разлика от повечето подобни заглавия – тук не е заключена в конкретни зони или арени. Във всеки един момент всеки може да се конфронтира с всеки друг играч, но отлично балансираната система предотвратява наставането на хаос и опасността така наречените „player killers“ да развалят удоволствието на онези, които искат „да си играят мирно“. Fallout 76 влиза в режим на схватка между двама играчи единствено ако нападнатият отвърне на огъня на нападателя.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Fallout 76 позволява на геймърите да си създадат собствени герои и да възстановят цивилизацията в постапокалиптична Америка”

Leave a Reply