Франко Барези идва у нас, за да участва в международен детски футболен турнир

Nov 22, 2018 Няма коментари by

На 4 и 5 декември ще се проведе  международен детски футболен турнир “Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“. Целта на инициативата е чрез футбола да бъде заздравена връзката между децата, независимо от тяхната националност и да се подпомогне развитието на спорта при младежите.

Събитието ще срещне детско-юношеските школи на AC Milan и Juventus с някои от най-големите български академии. Присъствието на великия защитник Франко Барези и нападателя Салваторе Скилачи (Тото Скилачи) ще предизвика истински фурор. Те ще наблюдават мачовете на детско-юношеските школи с техните италиански колеги Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели, Диего Фикара.

Съседният лагер ще бъде поведен от най-видните български футболни легенди – Георги Иванов – Гонзо, Даниел Боримиров, Наско Сираков, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев. Всички те не само ще присъстват, но и ще участват в приятелски мач на бившите звезди между Италия и България, провеждан за първи път в зала на малки вратички.

Мястото е „Арена Асарел“ в Панагюрище, чийто строеж е иницииран от вече покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков, на когото е посветена и инициативата.

School, Конкурси, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Франко Барези идва у нас, за да участва в международен детски футболен турнир”

Leave a Reply