Специални гости на юбилейното издание на Game Dev Summit Monthly са XS Software и Ivent Games

Nov 27, 2018 Няма коментари by

 

Десетото юбилейно издание на networking събитието за разработчици на игри Game Dev Summit Monthly ще събере на една сцена техническия директор на XS Software Александър Благоев и Любомир Илиев от инди студиото Ivent Games. Събитието, което се осъществява с подкрепата на Playwing, ESL България и Haemimont Games, ще се проведе на 29 ноември в столичния клуб Culture Beat от 19:00 ч. Неговият финал ще бъде специален ултравиолетов турнир на българската игра Squirrel Attack, част от серия благотворителни игри – “Коледни катерици”, които подкрепят мисията на фондация “Сийдър”. Всички средства, събрани в рамките на събитието, ще бъдат дарени на деца и младежите в неравностойно положение от Кюстендил и Казанлък.

 

“Космически средновековни дуели в мола или накратко нашата история и какво (не)научихме” е темата на лекцията, която ще представи Александър Благоев, технически директор на XS Software, компания добре позната на българските потребители с култови игри като Sofia Wars, Bulfleet, Hanovete и др. Александър, който е част от екипа на компанията вече 11 години, е работил е по множество проекти, между които Khan Wars и Lady Popular.

 

Любомир Илиев от Ivent Games, ще разкаже за финансираната чрез Kickstarter игра Strength Of The Sword Ultimate. Играта е един от малкото успешни български проекти в платформата за групово финансиране, която успя да събере 88,093 щ.д. през 2015 г. Любомир стартира своята професионална кариера през 2001, като то Flash аниматор за web и през годините преминава през различни позиции в компании, вариращи от малки, хаотични инди студия до гиганти като Ubisoft.

 

Юбилейното издание на Game Dev Summit Monthly ще завърши с ултравиолетов турнир по Squirrel Attack Board Game, част от серия благотворителни игри – “Коледни катерици”, които подкрепят мисията на фондация “Сийдър”. Фондацията е най-голямата организация в България, предоставяща 24-часова семейна грижа на деца и младежи в неравностойно положение.

 

Участието в Game Dev Summit Monthly е напълно безплатно, но изисква регистрация на :https://bit.ly/2QN3lSr

Boardgames, Gaming, Lifestyle, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Специални гости на юбилейното издание на Game Dev Summit Monthly са XS Software и Ivent Games”

Leave a Reply