Все повече мъже проявяват интерес към работа за болногледачи в Германия

Dec 03, 2018 Няма коментари by

Това отчитат от фирма Promedica24, която предлага работа в най-голямата европейска икономика. Компанията осигурява и безплатни обучения по немски език и медицински умения

 

Броят на мъжете, проявяващи интерес към работа като болногледачи в Германия, нараства и те вече отговарят за близо 30% от всички запитвания. Това отчитат от българската компания  Promedica24, която вече от 15 години предлага възможности за реалиация в областта на домашните грижи в Германия и други европейски страни. Най-често за такъв тип работа кандидатстват жени и мъже на възраст между 40 и 45 години. Като необходимо условие от фирмата посочват поне основни познания по немски език и опит в грижите за възрастни хора.

 

В тази връзка тя вече предлага и първите по рода си у нас специализирани обучения за подготовката на болногледачи в Германия. Те са напълно безплатни и са както езикови, така и в областта на медицинските умения. Курсовете се организират от екип специалисти на Promedica24 и се провеждат в цялата страна. Те са с продължителност около два месеца. Провеждат се интензивно – три или четири пъти в седмицата, като единственото условие към обучаващите е след успешното им завършване да заминат да работят в Германия.

 

Фирмата предлага и разнообразни бонусни схеми – за препоръка на приятел, за работа по време на коледните и новогодишните празници и др. Бонусите са обвъзани с продължителността на престоя в Германия, както и с езиковите познания на болногледача. Повече информация за предлаганите бонуси има на сайта на дружеството, както и на неговата страница във Фейсбук. В добавка Promedica24 предлага на своите болногледачи и допълнителна медицинска застраховка за територията на целия Европейски съюз.

 

„Повишеният интерес както от жени, така и от мъже към работата като болногледачи в Германия показва, че това е една добра възможност за българските граждани да се възползват от отворения европейски пазар и да печелят пари, съпоставими със заплащането в Германия. Това е също и една положителна оценка за усилията на нашия екип да предостави на болногледачите все по-добри условия за работа и да ги подкрепи при адаптирането им към един различен начин на живот в различна култура. Ние винаги оставаме лично ангажирани и държим връзка с болногледачите дори и след като заминат за Германия и започнат работа там. Всеки един от тях има собствен личен координатор при нас, освен това имаме и 24/7 алармен телефон за спешни случай в извън работно време“ – споделят от екипа на Promedica24.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Все повече мъже проявяват интерес към работа за болногледачи в Германия”

Leave a Reply