Ламинирани паркети – достъпен лукс за дома

Dec 11, 2018 Няма коментари by

С усъвършенстването на технологиите, висококачествените ламинирани паркети са почти неразличими от истинското дърво. Те все пак се правят от дървесина, но не масивна, както при естествените паркети. Това, което им помага да бъдат устойчиви и дълготрайни, са естествените смоли в най-горния слой, които предпазват от надраскване, напукване и неблагоприятни климатични условия.

Ламинираните паркети от http://www.lia.bg/product/laminiran-parket, се състоят от четири слоя, при комбинацията, на които се създава една твърда и стабилна конструкция, която е устойчива на тежки удари. Най-долният слой е балансиращ и представлява напоена със смоли хартия, която е влагоустойчива. Следващият слой са плоскости с висока плътност (HDF), които осигуряват стабилност, здравина и устойчивост. Като тук се монтират профилите за клик съединенията, осигуряващи бързия монтаж на паркета.

Ламинирани паркети - достъпен лукс за дома

Декоративният слой е най-важен за външния вид на ламинирания паркет. Той е едно изключително детайлно изображение, което имитира това, което Вие пожелаете. Например – дърво, камък, тухла или друг материал. Често се добавя и релеф за още по-голяма автентичност.

Най-горният слой на паркета, това е прозрачна, подсилено еластична повърхност, изключително устойчива на износване и удар. Основната съставка отново е меламиновата смола, която е обогатена с минерални частици. Повърхностния слой е така обработен, че да предпазва от абсолютно всичко, като започнем от влага, слънце, надраскване и замърсяване и стигнем до силни удари.

Както всеки един продукт, ламинираният паркет носи своите предимства и недостатъци. Като със сигурност предимствата са доста повече. Едно от тях е бързата и лесна инсталация. Няма нищо сложно в това да монтирате настилката и сами вкъщи. Просто е нужно да се запознаете с необходимите инструменти и материали за целта. Няма защо да давате излишни разходи, за да може някой да го монтира вместо вас. Освен ако не искате, разбира се.

Друго основно предимство – това е цената. Повечето ламинирани паркети са на много достъпни и приемливи цени, като от Lia.bg имат чести промоции и бонуси.

Като плюс, можем да счетем и това , че цветовете са доста стабилни на избледняване и има случаи, в които години наред паркетът не променя външния си вид и остава същия като в деня на монтажа. Освен всичко това, почистването и поддръжката са изключително лесни. Няма нужда от специални препарати или обработка за да запази дизайна си. Не е необходимо да се третира с каквото и да било по-различно, тип восък.Висококачествените ламинирани паркети имат тенденция да отблъскват водата, но това не означава да експериментираме и да изливаме често големи количества.

Хубавото на това, че технологиите в паркетната индустрия се развиват, е, че можете да избирате най-горните два слоя, според вашия вкус, за постигане на максимално добри резултати. Като има огромно разнообразие от видове, какво да имитира вашия паркет. Използва се специално обработена хартия с отпечатан декор. Тя се пресова заедно с повърхностния слой под високо налягане и температура върху носещата плоча.

Вече не е трудно да постигнете лукс и иновативност в интериора на дома. Можете да превърнете помещението си много лесно в различен тип, с модерен стил, който да очарова всеки. От Lia.bg предлагат огромно разнообразие и богат асортимент декори, за да може да се похвалите със страхотно изглеждащи стаи у дома.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Ламинирани паркети – достъпен лукс за дома”

Leave a Reply