Факторът Агаси – ще помогне ли американеца на любимия ни Гришо?

Jan 15, 2019 Няма коментари by

Снимка: Официална страница на Андре Агаси във Facebook

 

Когато става дума за фамозни таланти и легенди в света на спорта е доста вероятно първо да се сетим за някой американски спортист. Да, освен със своята развлекателна индустрия и веригите за бързо хранене, щатите са държава, която е дала на света редица велики спортисти. И ако продължим темата за спорт и особено за тенис, няма как да не се сетим за един легендарен американски тенисист – Андре Агаси.

 

Великия Агаси е истински гигант в мъжкия тенис, като родения в Лас Вегас вече бивш професионален тенисист има зашеметяващите 60 спечелени титли в своята кариера. Освен това той има цели 8 титли от големия шлем, както и повече от 30 милиона долара спечелени, като награден фонд. Е, ако смятате, че това е забележително – прави сте, но още по-интересно е как Агаси продължава да е фактор в тениса дори и след отказването си.

 

Всъщност, Андре вече има официален стаж, като треньор на не кой да е, а един от най-добрите на корта в момента – Новак Джокович, като Агаси стана треньор на сърбина през 2017-та година. Естествено е редно да отбележим, че великия американски тенисист определено знае всички тънкости свързани с тениса, като преди официалното му представяне, като треньор на Ноле, сръбския талант постоянно се консултираше с американеца.

 

Е, в крайна сметка съвместната работа между двамата продължи по-малко от година и те решиха да прекратят своето партньорство, като към днешна дата сръбския тенисист е наставляван от Мариан Вайда. По-интересно е какво става с превъплащениято на Агаси, като ментор и съветник на топ тенисисти след това. Именно тук става интригуващо, защото Агаси е част от екипа на нашия Григор Димитров.

 

За никой не е тайна, че нашето момче има известни проблеми относно психическата си устойчивост в трудни срещи, като той все още се опитва да подобри психологическия аспект от играта си. Точно тук се намесва легендарния американец, който се нагърбва със задачата да увеличи психическата устойчивост на хасковлията, като Гришо вече спомена, че двамата имат специална връзка. И така минавайки на темата със залаганията и по-специално шансовете на Григор за краен успех на Аустрелиън Оупън 2019, виждаме, че неговия коефициент за победа е едва 41.00.

 

Това поставя сънародника ни доста назад от гледна точка на коефициентите за този турнир, като за справка най-голям шанс за краен триумф има Новак Джокович с много ниския коефициент от 2.25. И все пак, няма как да не се надяваме и да не смятаме, че именно присъединяването на Андре Агаси в щаба на българина може да се превърне в повратна точка за него, не само през настоящия сезон, а в кариерата му изобщо.

 

А относно началото на сезона и въпрносото открито първенство по тенис в Австралия, то Гришо обяви, че ще може да разчита на Агаси по време на Аустрелиън Оупън още в края на 2018-та. Самия Димитров наистина изглежда повече от доволен, че има в щаба си такъв доказан и велик тенисист, от който може да научи много по пътя си нагоре.

 

И все пак, въпроса остава – ще съумее ли легендарния американски тенисист да помогне за подобряването играта на Гришо, най-вече в психолочески аспект? Ще трябва да почакаме за да разберем със сигурност, но определно да имаш име, като Агаси в своя отбор в сериозно преимущество, което нашето момче трябва да използва максимално. 

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Факторът Агаси – ще помогне ли американеца на любимия ни Гришо?”

Leave a Reply