Къде да нанесете парфюма си, за да се задържи по-дълго

Feb 11, 2019 Няма коментари by

Коко Шанел казва веднъж, че жената трябва да си слага парфюм на местата, където желае да бъде целувана. И макар това да е правилно, все пак може да обърнете внимание и на съветите по-долу.

Точките на пулса

Точките на пулса“ са места по тялото, където кръвоносните съдове са най-близо до кожата. Тези точки излъчват топлина, която помага на аромата да се усеща във въздуха около вас.

Нанесете парфюма на тези точки – а именно, отвътре на китките, основата на гърлото, зад ушите, между гърдите, коленете и лактите. Докато сте с парфюма си през целия ден, той ще реагира с топлината на тялото ви и ще продължи да излъчва аромат.

Въпреки изказването на Шанел, парфюмът не е добър на вкус. Имайте това предвид, когато нанасяте вашият, и избягвайте всякакви области, които могат да бъдат гризани.

Парфюмиране на косата

Слагането на парфюм върху косата е чудесен начин да миришете добре със събуждането си и през целия ден.

Хората, с които общувате също ще останат доволни от по-пълния аромат. Бъдете внимателни, когато парфюмирате току-що измита коса или с добавени към нея естествени масла, защото те могат да повлияят на аромата. Тъй като парфюмът съдържа алкохол, той може да изсуши косата ви, затова слагайте по малко и от разстояние. Едно-две впръсквания от разстояние 8 инча ще са най-добре.

Как да запазите аромата по-дълго

Има няколко трика, които ще помогнат на аромата ви да се усеща по-дълго. Например, ароматът ще избледнее по-бързо, когато кожата е суха. Нанасянето на овлажнител без аромат ще е отлична подготовка преди използването на парфюми и ще помогне да използвате парфюма си по-икономично.

Също така може да нанесете вазелин на кожата си, и да сложите парфюма след това. Парфюмните капчици ще се задържат към вазелина, вместо да попият в кожата, което ще намали или дори премахне нуждата да се парфюмирате поне още веднъж през деня.

Използването на продукти от една и съща марка също е полезен начин да направите парфюма си по-продължителен. Може да използвате ароматизиран гел за тяло и лосион за тяло, и след това да се напръскате с парфюм. Комбинацията ще помогне на аромата да се задържи през целия ден.

Красота

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Къде да нанесете парфюма си, за да се задържи по-дълго”

Leave a Reply