Георги Мамалев ще пее хитове от Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“

Mar 29, 2019 Няма коментари by

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“ в „Европейски музикален фестивал“ 2019. Той се присъединява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които заедно с гласовитите деца от „Пим-Пам“, Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала „България“ на 12 април от 19:30 ч. Известният комик се съгласил да участва в концерта с огромно желание, заради своето дългогодишно приятелство с Борис Карадимчев, което започнало още по време на снимките за култовата лента „Оркестър без име“.

„Борето е композиторът, с когото съм работил най-много“, споделя Мамалев. Той и до сега си спомня с топло чувство как композиторът му е помогнал да се подготви за образа на барабаниста Гошо от филма. През 2013 г. популярният актьор взе участие в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев, реализиран също с Оркестъра на Класик ФМ радио. Личното приятелство между двамата продължава до внезапната смърт на твореца през 2014 г.

Георги Мамалев ще се включи в предстоящия концерт с емблематичните мелодии „Богатство“ и „Робинзон Крузо“, а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов  ще оживеят известните песни „Да бъдем различни“, „Думичка Пим-Пам“, „Песента на щуреца“, както и филмовите хитове „Хора и улици“, „Оставаме“ и др. Актьорското присъствие се допълва още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от „Пим-Пам“.

На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, повечето създадени специално за „Пим-Пам“ през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С огромна енергия и талант делото на маестрото сега продължава Ирена Христова, която е художествен ръководител на хора.

  „Европейски музикален фестивал“ 2019 се реализира като част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на фестивала е Министерството на културата.

Билетите за концерта „40 години детски хор „Пим-Пам“, който се осъществява и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

Concerts

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Георги Мамалев ще пее хитове от Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“”

Leave a Reply