Играйте достъпно с AOC G2590FX

Mar 20, 2019 Няма коментари by

Ако терминът „геймърски монитор“ ви навява асоциация с нещо скъпо, то AOC G2590FX ще ви се стори приятна изненада.

В AOC отлично си дават сметка, че съществува и бюджетен геймърски сегмент и там битката не е никак лесна. Затова са се постарали да предложат достъпен, но и доста способен модел в ниския ценови клас, който ще свърши отлична работа на много играчи.

Както подсказва моделното обозначение, AOC G2590FX е модел с 25-инчов (24.5“, ако трябва да сме съвсем точни) екран, с Full HD резолюция и TN матрица. Колкото и да са красиви игрите в 4K, те искат солидна хардуерна мощ, а тук говорим за бюджетен гейминг, така че умерената разделителна способност е по-скоро добра новина, защото ще ви позволи да постигнете плавна картина с по-стари видеокарта и процесор. Добрият стар TN панел също гарантира минимално време за реакция и всъщност изобщо не е стар, защото през последните години и тази технология беше подобрена. Така основните ѝ недостатъци – бледите цветове и малките зрителни ъгли бяха отстранени до голяма степен, така че компромисът далеч не е толкова страшен. Освен това, честотата на опресняване на монитора е 144 Hz и това със сигурност ще допадне на феновете на динамичните игри от вида FPS.Тук е важно да се спомене и технологията FreeSync, която синхронизира кадрите на екрана с графичния процесор и на практика елиминира накъсването. А ако обичате да играете по-дълго (а кой не обича?!), ще сте доволни от работата на FlickerFree и Low Blue режима, които щадят очите ви. Най-добре е да установите това опитно, но те наистина вършат добра работа.

След като вече стана ясно, че AOC G2590FX има всички качества, за да ви предложи бърза картина, е време да споменем и външните му благодетели. Макар да няма внушителната осанка на по-големите си братя AGON, мониторът впечатлява с интересен дизайн и комбинация от червено и черно, която адски му отива. Няма как да не ви направят впечатление супер тънките рамки отгоре и отстрани на панела, които създават визуално удоволствие и определено допринасят за модерния му стил.

За съжаление в този клас не се предлага настройка на височината на стойката, но ви остава утешението, че тя разполага с отвор за прибиране на кабелите.

AOC G2590FX не изостава и по отношение на възможностите за връзка – VGA, DisplayPort 1.2 и 2 x HDMI 1.4 са повече от достатъчни за всякакви конфигурации.

В обобщение – ако търсите 144-херцов монитор и 25“ с Full HD резолюция са ви достатъчни, непременно вижте достъпния AOC G2590FX – той може да ви радва, поне докато не ъпгрейднете машината за 4K графика.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Играйте достъпно с AOC G2590FX”

Leave a Reply