Унгарската група Meszecsinka идва с нов албум за два концерта у нас

Apr 24, 2019 Няма коментари by

Meszecsinka – групата, която през 2018 г. спечели престижната награда „Фонограм” (унгарското Grammy) за най-добър етно албум, се завръща в България за два концерта през май! Страната ни ще бъде първата, в които тя ще представи чисто новия си албум Stand Into The Deep.

На 18 май в Mixtape 5 в София и на 19 май в Бар Конюшните в Пловдив публиката ще има възможността да се потопи в силно контрастното и психеделично звучене на  международния проект. Готвен през последните две години, новият албум на групата Stand Into The Deepпродължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предишния им запис Awake In A Dream, спечелил им международното признание на публиката и нестихващото одобрение на критиката.

Първият сингъл от албума –Приспивна песен / Lullaby” и клипът към него излязоха преди няколко месеца, а сега българската публика първа може да чуе и новата песен от него, канеща ни да видим смъртта по нов начин – Looking at my death.

Създадената през 2009 г. от Аннамари Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавирни, китара) група успява с постоянство да затвърди международните си позиции на една от най-успешните унгарски формации, изнасяйки концерти в цяла Европа, Русия, САЩ и Канада. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни са ключови за разпознаваемостта на Meszecsinka.

На 19 май в Пловдив почитателите на проекта ще се насладят на визуалното и звуково представяне на неосъзнатите връзки между традиционните форми на изкуството на различните европейски народи. Meszecsinka са звуковата част от проекта “Европа Психеделика”на фондация “Метаарт”, който е част от официалната програма на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Групата, чиито членове са с български, унгарски и полски корени,  е позната със способността си да смесва особеностите и чара на музиката от страните в Централна и Източна Европа в модерен и емоционално въздействащ музикален продукт. Освен визуалната презентация, заедно с групата на сцената ще бъде и Гергана Димитрова – Belonoga – певица от “Мистерията на българските гласове” и “Ева квартет”, инструменталист и композитор.

Meszecsinka празнуват 10-годишнина от своето създаване с новия си албум Stand Into The Deep, световната премиера на който ще бъде в България.

В същото време, преди броени часове основателят на групата -Емил Билярски пусна и нов клип по своя нова песен. Първият му самостоятелен албум “Само сам знам” беше представен през 2017 в София Лайв Клуб.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас),  Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

Arts, Concerts, Music, Rock

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Унгарската група Meszecsinka идва с нов албум за два концерта у нас”

Leave a Reply