ИКЕА представи нови колекции от рециклирана пластмаса, роботизирани мебели и колаборация за геймъри  

Jun 04, 2019 Няма коментари by

Започнаха Дните на демократичния дизайн в Елмхулт, Швеция. Предстоящите нови  колекции, които ИКЕА представи са с фокус върху темите за малки жилищни пространства, градският, устойчив и здравословен начин на живот. Колекция от рециклирана пластмаса, събрана от океана, алтернатива на известните шведски кюфтенца на базата на растителни протеини и следващата колаборация с Том Диксън за отглеждането на растения в градска среда, са само малка част от предстоящите сътрудничества и новаторски колекции, които можем да очакваме.

Малки градски пространства и мобилен начин на живот

 

RÅVAROR и ROGNAN

Градското население се разраства, жизненото пространство се свива и за много от нас понятието за дом вече не е географска константа. RÅVAROR и ROGNAN са нови колекции, създадени за тези реалности и се състоят от роботизирани мебели , които бързо превръщат малки пространства в интелигентни пространства с удобството и уюта на дома. И когато е време да се преместите, просто  опаковате, подреждате заедно и се отправяте на път.

UPPKOPPLA

Една неочаквана геймърска колаборация UPPKOPPLA обединява UNYQ и ИКЕА. Те са смели революционери на 3D принтирани медицински продукти и на компания за образователни онлайн спортове.  С това партньорство ИКЕА има за цел да проучи как персонализацията и обзавеждането на дома могат да променят игрите и живота около тях – фокусирайки се върху ергономичността и мобилността.

 

ИКЕА и LEGO представят BYGGLEK

Преди една година ИКЕА и LEGO Group се обединихa, за да обменят знания и да експериментират заедно с амбицията да разработват нови решения за улесняване на играта във всеки ъгъл на дома. Tова партньорство е вече факт и неговото име е BYGGLEK. Изследвания от IKEA и LEGO Group показаха, че има търсене сред децата за повече игра с родителите си. В същото време, родителите вярват, че играта е от съществено значение за благополучието и щастието на децата им. Въпреки това, децата и възрастните се сблъскват с няколко бариери и предизвикателства, когато става въпрос за възпроизвеждане на играта. Наситените графици и домашните са няколко препятствия, други ограничения, като намирането на място за игра, са по-очевидни за възрастните, отколкото за децата.

Здравословен начин на живот

 

ИКЕА и Клаус Майер

С общ предприемачески дух и убеждението, че добрата храна оказва положително влияние както за хората, така и за планетата, ИКЕА и Клаус Майер, световноизвестен кулинар и основател на „Нова скандинавска кухня“, обединяват усилията си да отведат храната в ИКЕА на следващото ниво. Сътрудничеството отговаря напълно за визията на ИКЕА за създаване на по-добър (и по-вкусен) живот за много хора.

Устойчив начин на живот

 

МUSSELBLOMMA, SAMMANLÄNKADFÖRÄNDRING

 

Иновативни и с грижа за природата са новите колекции MUSSELBLOMMA – колекция, частично направена от пластмаса, събрана от океана и FÖRÄNDRING – нова колекция от оризова слама, остатък от прибиране на реколтата, който традиционно се изгаря и допринася значително за замърсяването на въздуха. Разработването на слънчеви технологии, които да се използват ежедневно е истинско предизвикателство, но

новата колекция SAMMANLÄNKAD, която е в колаборация с Little Sun и художникът Olafur Eliasson предлага използването на слънчева енергия в домашни условия.

Градски живот

Urban farming

Храната е важна част от ежедневието, но не всеки знае, че светът се нуждае от допълнителни пет милиарда тона храна през следващото десетилетие, за да нахрани нарастващото ни население. Това е отправната точка за новата колаборация между ИКЕА и Том Диксън, които изследват заедно градското земеделие. Дали градинарството може да спаси светa? Защото, когато отглеждаме собствена храна, дори и в малки апартаменти, тя има положително въздействие върху нашето здраве и здравето на нашата планета. Предстои една вълнуваща колаборация, базирана на проучвания за достъпни и напредничави решения за отглеждане на растения и зеленчуци у дома.

ИКЕА и аdidas представят RÖRLIGHET

Много хора трудно намерят време за тренировки и упражнения и не всеки успява да посети фитнес зала или да отдели достатъчно пространство за тренировка у дома. Заедно с аdidas, ИКЕА има за цел да намери нови решения, които да позволят на хората да бъдат по-активни.

Преди една година ИКЕА и аdidas обявиха, че се обединяват, за да представят бъдещето на спорта в дома и да улеснят дълготрайният здравословен начин на живот. Оттогава дизайнерите, рекламодателите, разработчиците на продукти и други специалисти от двете компании посещават домовете на хората в Ню Йорк, Чикаго, Шанхай и Лондон, за да разберат своя опит и разочарования, свързани с упражненията у дома.

Петте признака на демократичния дизайн

 

Формата, която допринася за по-щастливо и красиво ежедневие. Функцията, която означава, че продуктът отговаря на всички нужди на ежедневието. Качеството означава, че нашите продукти продължават с времето, а ниската цена прави продукта достъпен за много хора. И накрая, устойчивостта, която е много повече от избор на материал или начин на производство. ИКЕА иска да поеме дългосрочна отговорност по целия път от начина, по който извлича материала, до хората, които го произвеждат, и така по целия път до клиента.

Gaming, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ИКЕА представи нови колекции от рециклирана пластмаса, роботизирани мебели и колаборация за геймъри  ”

Leave a Reply