Колко са стъпките до клонирането с 3D принтери

Jul 12, 2019 Няма коментари by

 

 

Спомняте ли си, че през 1996 г. беше клонирана овца и беше наречена Доли? Този същински пробив на науката, остави много сериозен отпечатък в съзнанието на хората и даде начало на следващи опити в тази посока. Те дават резултат е наши дни и в Китай вече е на път да се създаде фабрика за клониране на телета, както и на обучени кучета и дори домашни животни. Същевременно в Европа клонирането на животни е забранено. Скоковете, които се правят в науката и технологиите са толкова дръзки и се развиват с такава скорост, че понякога съзнанието ни не може да го побере. Можем да сравним този род достижения, единствено с фантастичните романи и филми, при създаването на които едва ли някой е подозирал, че те могат да бъдат пророчески. Колко са стъпките до клонирането с 3D принтери, обаче изглежда съвсем резонен въпрос. Имайки предвид, че от създаването на 3D принтера до днес, са изминали само няколко години, а вече има създадено човешко сърце.

Колко са стъпките до клонирането с 3D принтери

В Тел Авив вече е налице първият успешен опит за сърце, изработено от човешки органи. Пътищата, които се отварят с този опит, са много и с това и въпросите за удължаване на човешкия живот, липсата на необходимост от чакане за органи за трансплантация и др. Междувременно масово използваме всякакви други принтери. Ежедневно отпечатваме документи, виж тук, чертежи и различни, като големина изображения, излизащи с все по-добро качество. В Hp.it-shop.bg можем да открием, както мастиленоструйни принтери, така и лазерни и дори мултифункционални устройства, които обединяват в себе си копир и скенер и принтер, както и факс, ако пожелаем такъв модел.

Въпросът с развитието на техниката има и безспорно положителна страна, като понижаването на цените във времето. Вече всеки, който има нужда от принтер, може да се сдобие с такъв, за да го ползва по всяко време, което ще му спести честото ходене до копирния център. Още повече, че принтерите се използват за всякакви цели и съвремието и бюрокрацията все още не са дигитализирани в пълна степен и може би за добро. Необходимостта от хартиен носител за документи, книги, изображения, графики и чертежи, си остава факт и с него върви и непрестанната употреба на различните видове принтери. Информацията в днешно време и онлайн възможностите ни дават шанса да боравим с времето си много по-свободно и ако сме достатъчно практични – можем да правим повече неща за по-кратко време. За бизнес консултации, можем да изберем онлайн платформи, като Konsultirai.me, например. За всяка стока, услуга и дори лекция, можем да намерим вариант през интернет. Времената са скоростни, но от нас зависи дали от това ще ни се завие свят или ще бъдем по-свободни да се радваме на истинските важните за нас неща.

Uncategorized, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Колко са стъпките до клонирането с 3D принтери”

Leave a Reply