Кой е най-добрият телевизор

Aug 15, 2019 Няма коментари by

Телевизорите през годините претърпяха сериозна еволюция и към днешна дата, те са не просто телевизионни приемници, служещи да предават картина и звук, а могат да изпълняват и различни други SMART функции. Нека разберем малко повече за тези особености на съвременните TV-решения и кой е най-добрият от тях.

 

Кой е най-хубавият телевизор

Еднозначен отговор на този въпрос не може да се даде, защото за всеки човек, в зависимост от потребностите и разбиранията му, “най-хубав” е строго индивидуално понятие. За едни хора, “хубав” е моделът на външен вид, а за други – този с най-много възможности и функции.

 

Добър вариант обаче е “най-хубавият” модел да съчетава и двете в себе си. Той да е с красива, елегантна и съвременна визия и в същото време, да вмества в тънкия си корпус най-съвременните SMАRT-функции. Какви са те обаче, ще разберем по-долу в нашия материал.

 

Критериите за красива визия са корпусът да е изключително тънък и елегантен, рамката около екрана почти незабележима, а стойката органично да се вписва в цялостния дизайн на устройството. В същото време, телевизорът трябва устойчиво да стои на гладка и равна хоризонтална повърхност, без наченки за падане и разклащане. Най-добрата опция е ако той напълно се вписва и в интериорна на помещението. Тогава ще изглежда така, сякаш е правен по поръчка.

 

От друга страна, нужно е да предлага съвременните портове, като USB, HDMI, DVI, RJ45 конектор, видео и аудио изходи, SCART букса. Така Вие имате възможност да свързвате към него допълнителни периферни устройства, като смартфон, камера и т.н. Особено добър избор е, USB портовете да са два или повече, защото именно те осигуряват връзката на различните допълнения.

 

Най-важното обаче, е че за да бъде един телевизор SMART, той трябва да притежава собствена операционна система. Какво е това и защо е необходима, както и отделните видове, нека разберем заедно.

 

Какви операционни системи има за тях

Представлява специален софтуер (OS), който позволява на потребителя да задава отделни команди на съответната техника. Тоест, ако искате да стартирате някакво приложение (уеб-браузърът, фейсбук или YouTube), Вие просто натискате една икона, задавайки команда на системата, какво искате да направи. Тоест, така взаимодействате с техниката – стартирате, инсталирате и използвате приложения.

 

Различните компании производителки обаче си имат собствени разработки на OS и сега ще се запознаем с основните и най-популярни сред тях, а те са:

  • Android TV – разработка на американската компания Google и към момента най-използваната и популярна телевизионна операционна система на пазара. Тя е използвана например от Sony и Philips и др;
  • WebOS – платформа на LG, която предимно се използва във фирмените модели на компанията;
  • Tizen – разработка е на Samsung и както вероятно вече предполагате, тя се използва във фирмените решения.

 

Всяка от тях си има собствен интерфейс на менюто, структура, възможности за конфигуриране и взаимодействие. Като цяло обаче, те предлагат обичайните за подобни устройства възможности, като стартиране, инсталиране и изтегляне на различни приложения. 

 

Какво представляват SMART телевизорите

Смарт означава “умен”! Тоест, на пазара днес съществуват умни телевизионни приемници, чийто способности, както споменахме и по-горе, са значително разширени. Те са максимално близки по устройство и възможности до компютрите. Те също притежават централен (CPU) и графичен (GPU) процесор, оперативна памет (RAM), постоянна памет за съхранение на данни (ROM) и т.н. Всичко това обаче е вградено в едно елегантно и красиво на външен вид устройство.

 

На тях Вие можете да сърфирате в интернет, да гледате клипове от популярните видеохостинг платформи, да комуникирате с приятелите си, да влизате в социалните мрежи и почти всичко, което правите на домашния си компютър. Новите съвременни TV-решения дори са отишли още по-далеч и вече притежават технология за гласови команди, наричана гласов асистент. Днешните гласови асистенти са изключително интелигентни, благодарение на собствения си изкуствен интелект, който се самообучава.

 

Те Ви разбират, дори и да говорите на диалект или ако не изречете правилно и неясно думата. Тоест, скоро очаквайте, че дистанционното управление дори е възможно напълно да изчезне от комплекта на телевизионния приемник. Разбира се, за по-голямо удобство при работа, именно чрез USB портовете е възможно добавянето на външна компютърна клавиатура и мишка, превръщайки Вашият SMART TV в пълноценен компютър.

 

Къде можете да си го закупите на добра цена

В нашия онлайн магазин се предлагат значително по-достъпни решения, благодарение на това, че те са демонстрационни или фабрично рециклирани, но в напълно функционална изправност. На външен вид изглеждат отлично, а също са достъпни и с две години гаранция. Ето как можете да се сдобиете с нова техника на достъпни цени. А за да разгледате новите телевизори от Restore.bg, посетете ни, като щракнете на линка, а при необходимост от помощ при избора или пазаруването, свържете се с нас!

Gadgets

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Кой е най-добрият телевизор”

Leave a Reply