Онлайн залаганията – защо да бъдем умерени

Sep 04, 2019 Няма коментари by

Онлайн залагания – само мисълта за тях кара стотици родители да потръпват в агония и да си представят как те биха се отразили на техните деца и дали няма да ги постави в зависимост. Истината е, че онлайн залаганията са просто една игра и ако един млад човек подхожда разумно и с мисъл към игрите, няма как да имат отрицателни ефекти.

Днес може да намерим множество сайтове, които предлагат онлайн залагания. Сред най–големите имена са Efbet, WinBet, PalmsBet, 1XBET, betfair, BETWINNER, bet365 и други. Всички те са сигурни, лицензирани и гарантират, че игрите, които децата избират са напълно законни, атрактивни и могат да им донесат печалба.

Защо обаче подобни онлайн игри всъщност могат да се окажат и положителен ефект? На първо място те могат да подобрят когнитивните функции. Противно на общоприетото схващане, игрите дават нови познания и умение като по-добро разпределение на вниманието, визуална обработка, памет, разсъждения и възприятие. Те подобрят и способността на играча да мисли в различни измерения, да развива логиката и концентрацията си.

С подобни игри тийнейджърите могат да подобрят пространствените, визуалните и координационните умения, тъй като те трябва да следят позициите, скоростта, целта, посоките и други. Освен това те се научават на бързо взимане на решения, тъй като някои игри изискват светкавична реакция.

Благодарение на онлайн игрите тийнейджърите развиват и умения за решаване на проблеми, особено докато играят стратегически видео игри.

И нещо, което може много родители да не предполагат е, че някои хазартни игри – като покер, се превръщат в златна мина. Само си помислете – професия, която да бъде забавление, да носи добри доходи и да може да играете от всяка точка на света.

Освен това по време на подобни турнири младите се запознават с хора от цял свят, могат да предизвикат по – големи или по – малки, а защо не и да създадат нови приятелства, които в бъдеща да им отворят неподозирани възможности.

Като всяка игра обаче и онлайн залаганията трябва да бъдат с мярка и да се играят в някакви граници. Защото наред с всички положителни неща, е могат да се превърнат и в опасен приятел. Много е важно младите хора да знаят точно финансите, които могат да си позволят да инвестират, за да не се превърне забавлението в един порочен кръг на дългове и зависимост.

Прекомерното увлечение може да е причина и за по–слаби резултати в училище, за разсеяност и дори подрастващото дете да спре да ходи, за да играе.

Когато започнете да играете онлайн залагания, знайте, че това е просто игра. Животът ви не зависи от нея и ако загубите, това не е краят на света. За съжаление, при много деца загубата е равносилна на трагедия и предизвиква агресия, депресия и самосъжаление, тревожност, безсъние, социална изолация.

Терминът „патологична игра“ или пристрастяване към игри се обсъжда широко в медицинските среди, въпреки че все още не е класифициран като някакво официално разстройство, може да бъде заплаха.

Прекомерната игра може да окаже неблагоприятно въздействие върху здравето на тийнейджъра, тъй като те прекарват повече време във виртуален свят, игнорирайки физическите упражнения и движения.

Затова, преди да започнете да правите онлайн залози, си наложете сами определени граници – задайте си часове, в които да играете, както и продължителност на игрите. Изберете игри, които са сигурни за вас и които знаете, че ще ви донесат някаква печалба. Ако някоя игра не ви върви, не я играйте.

Мислете за това, че няма нищо по–хубаво от физическото и реално общуване, затова не забравяйте да отделяте време и за такова.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Онлайн залаганията – защо да бъдем умерени”

Leave a Reply