AOC AGON AG272FCX6 прави разликата, ако искате да играете на ниво

Sep 01, 2019 Няма коментари by

Трябва да ви е направило впечатление, че компютърните игри вече не са продукт за убиване на скуката, а цяла индустрия, която главоломно се развива. И както винаги, това е свързано най-вече с PC хардуера, от който зависи колко точно удоволствие ще получите, играейки в красивите 3D светове. Някои производители на монитори правилно оцениха потенциала на този сегмент и изкушават потребителите с интересни геймърски модели, които наистина предлагат добавена стойност.

Точно такъв е AOC AGON AG272FCX6 – представител на високия клас геймърски дисплеи. Освен атрактивния дизайн с червени акценти, той предлага и набор от значими геймърски функции, които ще ви дадат предимство и ще ви доставят допълнително удоволствие.

Ясно е, че всеки геймърски продукт трябва да изглежда високотехнологично и дори футуристично. AOC AGON AG272FCX6 постига това благодарение на своята стойка с три крака и извития си екран, чийто гръб е не по-малко атрактивен. Феновете на „тунинга“ ще оценят възможността за смяна на цвета на „хрилете“ на гърба на екрана. Предвид цената и позиционирането на модела, не е изненада, че стойката позволява и настройка по височина в обхват от около 10 см. Тя разполага с удобна дръжка в горната част.

За модерното усещане допринася и дистанционното QuickSwitch, което може да бъде алтернатива на управлението на дисплея чрез бутоните на него и да зарежда един от три профила с настройки, само с натискането на съответния номер. Това безспорно е удобно, ако имате повече от един любим жанр.

Самият екран е с диагонал 27-инча – идеален компромис за повечето популярни игри. Благодарение на извивката малко по-големият дисплей не се губи от поглед и същевременно предлага достатъчна големина на детайлите от игровия интерфейс и самите обекти в играта. Резолюцията е Full HD и макар да е на границата на приемливото откъм големина на пикселите, все пак не иска твърде много от компютъра.

Любопитното е, че за разлика от предпочитаната в геймърските модели TN технология, в случая говорим за MVA матрица и то с време за реакция 1 ms. Като прибавим и FreeSync поддръжката и честотата на опресняване до 165 Hz, е ясно, че всякакви накъсвания и замазвания на картината са изключени. Ако обичате да играете пред публика, това също няма да е проблем, защото ъглите на видимост на екрана са много добри. Друг плюс на този панел е по-доброто цветово представяне, което покрива 100% от цветовата гама sRGB.

Заслужава си да бъдат споменати и оригиналните фирмени „екстри“ на AOC като Shadow Control и опцията за показване на ясно видим мерник в центъра на екрана. Те наистина ще ви помогнат да сте по-точни в играта и по-лесно да идентифицирате противниците.

По отношение на удобствата за свързване AGON AG272FCX6 също покрива всичко необходимо: 2 HDMI, 1 DisplayPort, 1 VGA и 2 USB, които могат да зареждат мобилните ви устройства.

Като заключение AGON AG272FCX6 предлага всичко, което може да подобри визуалното удоволствие и качеството на вашата игра. Ако го използвате, за да замените по-стар обикновен монитор, особено с TN матрица, със сигурност ще се радвате на значителен скок като качество и бързодействие на картината. Това оправдава и по-високата му цена в сравнение с обичайните модели с подобен размер екран.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “AOC AGON AG272FCX6 прави разликата, ако искате да играете на ниво”

Leave a Reply