Уъркшоп “Интелигентната музика” 3 среща деца и младежи с музиката и съвременните технологии

Oct 18, 2019 Няма коментари by

 

 

Дата: 19.10.2019 г. (събота)

Час: 12:00 – 16:00 ч.

Място: Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев”, гр. Пловдив, ул. „Съборна“ 39

Вход: свободен

 

Проект “Интелигентната музика 3” на Сдружение “Алтернативен свят Оренда” тази година ще се проведе в гр. Пловдив с партньорството на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” и ще запознае децата с музикалното програмиране по време на инициативата “Запознайте се и програмирайте”.

Днес съвременните технологии ни позволяват да създаваме музика по всяко време и на всяко място, стига да знаем как. Тази година отново ще съчетаем любимите занимания с компютър и музиката, за да покажем какво е музикално програмиране с помощта на електронни устройства и компютърни програми. Подготвили сме интересни предизвикателства и изненади за участниците в обученията.

Децата ще гостуват на Звукозаписно студио към Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – гр. Пловдив и ще проследят процеса по създаване на музикално произведение – звукозапис на музикални инструменти и гласове, обработка и мастеринг чрез музикален софтуер. Звуковият инженер Тихомир Радев и фасилитаторите ще ги запознаят с основните елементи на музикалното програмиране. Участниците  ще получат конкретни идеи за работа с музикален софтуер и ще разширят познанията си в тази област. Организирани в малки групи, децата ще имат възможност да се включат в целия процес. Музикалното програмиране може да бъде забавно и достъпно, обединявайки интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство.

За пълноценно и приятно провеждане на уъркшопа участниците ще бъдат организирани в малки групи по график (между 12:00 и 16:00 ч.). Заниманията са с вход свободен и предварително записване на e-mail world.orenda@gmail.com, тел. 0877 802 907, 0876 268 847 или на Facebook: Alternative world Orenda.

Обединяващ интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство “Интелигентната музика 3” е проект на Сдружение “Алтернативен свят Оренда” и продължение на успешно реализираните обучения по музикално програмиране през 2017 и 2018 г. по време на инициативата “Запознайте се и програмирайте”.

Настоящият уъркшоп се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

 

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/2305443143100484/

 

 

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Уъркшоп “Интелигентната музика” 3 среща деца и младежи с музиката и съвременните технологии”

Leave a Reply