Мобилни шедьоври: Любимецът на модната тълпа Hey Reilly  преобразява класически произведения на изкуството за Инстаграм поколението  

Oct 18, 2019 Няма коментари by

 

Традиционните картини на Ван Гог, Ботичели и Да Винчи са “актуализирани” за дигиталното поколение от артиста Hey Reilly. Reilly, който същевременно е моден дизайнер и илюстратор, използва Samsung Galaxy Note10+, за да създаде колекцията “Мобилни шедьоври”, достъпна само в дигитален формат, като адаптира за публиката на 21 век емблематични европейски шедьоври на изкуството като „Момичето с перлената обица“ на Вермер.

 

За първи път Hey Reilly използва смартфон, за да създаде и да сподели своите култови творби. Използвайки каналите си за социални медии като арт галерия, Hey Reilly цели да представи тези шедьоври пред по-широка аудитория и да вдъхнови феновете си да преосмислят както изкуството, така и творческите инструменти, с които разполагат днес на една ръка разстояние.

 

Социалните медии създават нов начин, по който да се твори, споделя и възприема изкуство. С над 334 милиона добавени хаштага #art през 2019 г.[1], Instagram продължава да е любимата социална мрежа в света на изкуството – 80% от купувачите на изкуство в света откриват нови творци чрез тази платформа, а 75% използват платформата, за да намерят изкуство, което биха искали да закупят[2].

 

Hey Reilly подложи своето устройство Note10+ на тест, възползвайки се от възможностите на писалката S Pen, камерата с различни видове обективи, приложението AR Doodle, професионалния софтуер за редактиране на видео, възможностите за бързо зареждане на батерията и 1 TB място за съхранение. Смартфонът е използван от артиста от началото до края на творческия процес – за да създаде, заснеме, редактира и сподели готовите творби.

 

Мобилните шедьоври включват: „Селфи портрет“, „Дамата с мопса“, „Енигматична усмивка“, „Момичето с червения нос“ и „ Венера Ди Усмивка“. Всички вече са достъпни за сваляне на онлайн артистичната платформа на Samsung, Galaxy PENUP.

 

 

Селфи портрет 

Използвайки безпрецедентната прецизност и функцията Air Actions на S Pen, Hey Reilly се изрязва от свое селфи и добавя шедьовъра на този емблематичен художник постимпресионист. Приложението AR Doodle означава, че AR може да бъде директно скициран върху дигиталното платно, превръщайки го в движещо се изображение.

 

Дамата с мопса

В 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, Hey Reilly подменя хермелина с порода кучета, известна с това, че е са сред най-добрите спътници. Hey Reilly оживи Дамата, окачена в Националната галерия в Краков, посредством функцията Motion Portrait.

Енигматичната усмивка

Най-сниманото в света произведение на изкуството получава усмивка от 21 век, благодарение на възможностите за рязане и редактиране на S Pen.

 

Момичето с червения нос

Известният изящен, загадъчен образ на това момиче е оживен чрез мултимедия за дигиталното поколение, подобрена чрез Video Editor на Note10+.

 

Венера Ди Усмивкa

Hey Reilly подчертава образа на богинята на любовта и красотата Венера с модерно шеговито „прераждане“, използвайки S Pen и инструмента Lasso за рязане и свиване.

 

Hey Reilly сподели: „Моят Instagram канал е като галерия – позитивно пространство, където споделям работата си като артист, моден и графичен дизайнер. Това означава, че постоянно трябва да се адаптирам и да се развивам: в работата си, в процеса си и вдъхновението да продължа да създавам съдържание, което да задържа погледите.

 

Note10+ ме освободи от монитор и мишка, пренасяйки целия творчески процес на ново ниво. Хуморът в моето изкуство е от решаващо значение и ако тези изображения накарат някой човек да спре и да се усмихне дори за момент, ще бъда щастлив човек. ”

 

„Продуктовата серия Galaxy Note е обичана от своите потребители, защото съчетава мощност и производителност с уникални функции, предназначени да отключат креативността и иновациите.“, заяви Ребека Хърст, директор Мобилен маркетинг, Samsung UK & Ireland. „Това партньорство разширява възможностите на новото ни устройство Note10+, като показва как неговите потребители могат да създават и споделят навсякъде и по всяко време“.

 

За повече информация, посетете: https://www.samsung.com/uk/explore/samsung-within/innovation/mobile-masterpieces-by-hey-reilly/

[1] Най-използваните хаштагове в Instagram през 2019 г. – https://metricool.com/hashtags-on-instagram/

[2] Hiscox Online Art Trade Report 2019 – https://www.hiscox.co.uk/online-art-trade-report

 

Fun

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Мобилни шедьоври: Любимецът на модната тълпа Hey Reilly  преобразява класически произведения на изкуството за Инстаграм поколението  ”

Leave a Reply