Ключът към дълголетието в японската философия на икигай ще сподели тайните на успеха с младежи на събитието „Жадни за знание“ в София

Nov 20, 2019 Няма коментари by

 

 

На 21 ноември „цветето“ на българския тенис ще вдъхнови следващото поколение успешни млади таланти

Цвети Пиронкова ще е специален гост и ще сподели своите тайни за успех с младежи на предстоящото издание на „Жадни за знание: Успехът е пред теб!“. Освен кариера в тениса, Цвети постига успехи и в други свои начинания и на 21 ноември 2019 г. /четвъртък/ ще вдъхнови следващото поколение успешни млади таланти. Събитието е част от образователната програма #YouthEmpowered на Системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт, която цели да подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната.

Кариерата на Цвети Пиронкова стартира от 4-годишна възраст. Дебютира през 2005 г. в турнирите от Женската тенис асоциация и стига до полуфинал, където губи от своя герой от детството – Винъс Уилямс. Оттогава покорява много върхове: състезава се на Уимбълдън с 1-4 рекорд в историята на събитието и стигна до полуфиналите на турнира, превръщайки се във втория тенисист на България, който стига до полуфиналите на Големия шлем и първата в историята българска тенисистка достигнала до полуфинал на Уимбълдън.

“Не само в бизнеса, а най-вече в живота се възползвам от опита, натрупан с годините, в които ежедневно се е налагало да предизвиквам себе си и да се срещам със страховете си. Бизнесът за мен е именно такова предизвикателство, тъй като се захванах с дейност, за която не знаех абсолютно нищо, но пък имам най-важното – желание. Затова и посланието ми към всички, на които сега им предстои да изберат своя път в живота, е да слушат интуицията и сърцето си, да не се страхуват от промяна, да осъзнаят, че това да грешиш е неизменна част от процеса и да се научат да приемат грешките си градивно, а не емоционално“, сподели Цвети Пиронкова.

Съвместният проект на Системата на Кока-Кола в България и Junior Achievement Bulgaria – #YouthEmpowered, цели да повишава мотивацията и квалификацията на младежите в страната, като насърчава споделянето на знания, умения и полезни практики от страна на бизнес лидери. По този начин организаторите целят да допринесат за развитието на младите хора в България.

С фокус към младежите и предизвикателствата, които стоят пред тях по пътя към мечтаната работа, поредното издание на „Жадни за знание“ идва под надслов „Успехът е пред теб!“, като набляга на личностните качества за изграждането на професионална идентичност. За това колко необятни са възможностите и кои от тях си заслужава да реализират, младите бъдещи професионалисти ще научат лично от Боян Бакърджиев, PR специалист в SPARK и Eldrive и Вихрен Георгиев, фотографът на People of Sofia. Красимира Хаджииванова, социален предприемач и блогър в Майко Мила! ще сподели как нейната работа излиза от рамките на една-единствена професия, а Илия Григоров-Григовор ще разкаже как смелостта да мечтае го превръща в един от най-оригиналните творци в българския хип-хоп. Повече за това кои са качествата, които трябва да притежават младите творци, за да постигнат мечтите си, ще разкажат Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, Емил Конрад, YouTube влогър и Филипа Иванова, журналист и водещ в БНТ.

„Жадни за знание: Успехът е пред теб!“ е третото събитие по образователната програма #Youth Empowered. Програмата стартира през 2017 г. чрез съвместните усилия на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България с цел подпомагане развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната. От стартирането на програмата до днес над 5000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 20

български града преминаха през курсове за повишаване на квалификацията, благодарение на инициативата.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Ключът към дълголетието в японската философия на икигай ще сподели тайните на успеха с младежи на събитието „Жадни за знание“ в София”

Leave a Reply