Защо да учим английски? – Съвети от Omegals.bg

Dec 19, 2019 Няма коментари by

Повечето хора от западния свят учат английски в даден момент от живота си, но ако сте един от хората, които само са скучаели в училище или никога не е трябвало да учат английски, може би се чудите защо този език е толкова важен. Ако си задавате въпроса „Защо да научите английски?“, ето някои от най-добрите причини за записване на уроци по английски език.

Английският е един от най-разпространените езици

Защо английският е толкова важен? Един от всеки петима души в света може да говори или поне да разбира английски. Има над 400 милиона хора, за които е роден, а английският е също така един от официалните или основни говорими езици в повече от 50 страни. Докато китайски, испански, френски и дори руски и немски език имат много местни хора говорещи ги хора и значението им нараства през последните няколко десетилетия, най-ясният общ знаменател за хората, които се срещат и работят заедно в целия свят, все още е английският.

Английският език ще ви отвори възможности

Друга важна причина за изучаването на английски са увеличените ви шансове да получите добра работа в мултинационална компания или да работите в чужбина. Като език на бизнеса е важно служителите да говорят английски при взаимодействие с колеги в други страни и международни клиенти. По този начин говоренето на английски може да направи кариерата ви изключително успешна.

Английският ще ви направи по-желани за работодателите

Представете си само това: следващия път, когато някой трябва да се обади на английски клиент, вие ще направите впечатление на всички около вас. Както вече бе установено, добра причина за изучаването на английски е вашата кариера. Търсите ли повишение или дори нова работа? Запишете се на курс!

Английският ви дава достъп до някои от най-добрите университети в света

Къде искате да учите? Обмисляли ли сте да кандидатствате в Харвард, Йейл, Принстън или Станфорд? Или някой от престижните английски университети като Кеймбридж или Оксфорд? Дори и да не се интересувате от присъединяването към някой от големите университети – тъй като английският език се говори в толкова много различни страни, има хиляди училища по света, които предлагат програми на английски. Ако говорите английски, има много възможности за вас.

Английският е езикът на някои от най-големите литератури в света

Винаги ли сте искали да четете страхотните английски автори на оригиналния им език? Научете английски сега и добре използвайте новите си езикови умения, като четете съвременната класика: поредицата за Джоан Роулинг за Хари Потър, романите на Стивън Кинг или най-новия трилър на Лий Чайлд. Тъй като вашите умения се подобряват с всяка книга, която четете, след това можете да продължите да четете старите майстори като Чарлз Дикенс, Джейн Остин или Хенри Джеймс в оригиналния им английски език. Научете се сега и ще четете отлично за нула време!

Английската граматика всъщност не е толкова сложна

Докато речникът и произношението на моменти могат да бъдат малко трудни за усвояване, граматиката е много по-лесна от тази на другите европейски езици. Ще видите, че е невероятно лесно да придобиете добри познания по английски език.

Английският ви помага да получите повече от популярната култура

Някога да сте се хващали да си тананикате приятна и позната мелодия, но да осъзнавате, че не знаете текстовете и не можете да пеете? Случвало ли ви се е да потърсите текста на песен и разберете, че пеете грешни думи от месеци или години? Случвало ли ви се е да чакате превода на нова книга от любимия ви автор или се дразните от ужасния дублаж на любимото си телевизионно шоу?

Това е отлична причина да научите английски! Ще можете да четете работата на любимия си автор в оригиналната му форма, да гледате филми и телевизионни предавания на английски език без субтитри и да пеете заедно с любимите си изпълнители. Всичко това е достатъчно мотивиращо, нали?

Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Защо да учим английски? – Съвети от Omegals.bg”

Leave a Reply