Тийнейджъри измислиха презервативи, които променят цвета при контакт с болен

Jan 09, 2020 Няма коментари by

Стара поговорка гласи, че тийнейджърите мислят за секс постоянно, но поне част от тях изразяват и много голям интерес към безопасността.

Трима британски тийнейджъри – две 14-годишни момичета и един 13-годишен младеж – предложиха идея за нов тип презерватив, който би могъл да открие полово предавани заболявания сред интимните партньори.

The Washington Post обяснява, че на презерватива би имало антитела, които биха взаимодействали с антигените на полово предаваните болести. Това би накарало прзерватива да променя цветовете си в зависимост от заболяването. Например, ако презервативът е изложен на хламидия, той може да свети в зелено, в жълто за херпес, в лилаво за човешки папилома вирус и в синьо за сифилис.

Предложението спечели най-голямата награда на TeenTech Awards във Великобритания. Младежите вече са се обърнали към компании за презервативи, които да разработят идеята.

Тя обаче има своите несъвършенства. Изглежда неясно засега дали болести ще бъдат откривани само при партньора на потребителя или също и при потребителя на презервативи. В допълнение, възниква неудобният въпрос какво би се случило, ако презервативът влезе в контакт с две или повече болести.

Независимо от това предложението е много находчиво и си струва да бъде разработено.

Секс и любов

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Тийнейджъри измислиха презервативи, които променят цвета при контакт с болен”

Leave a Reply