„Лили” от Братя Мормареви – детството е време за луди приключения

Mar 12, 2020 Няма коментари by

Авторите на две от класиките в златния фонд на българската детска литература –„Войната на таралежите”, „Васко да Гама от село Рупча”Братя Мормареви се завръщат отново с „Лили”, за да докажат, че някои истории нямат възраст. Може ли детството и лятото да продължат вечно?

Лили съвсем не е малка. След 5 години ще навърши четиринайсет. Което си е една напълно сериозна възраст, която позволява далеч не само обичайните момичешки забавления. Тя може сама да гони крадец на жп гарата, да се намесва в сделки с наркотици и да шокира и престъпници, и полиция, и най-вече да се забавлява в този свят, който просто не е готов за сблъсъка си с лудетина като нея!

Но това далеч не е всичко. На Лили ѝ предстои най-голямото приключение на живота ѝ. Откакто родителите ѝ са се развели миналото лято, единственото, за което тя е в състояние да мисли, са сложни планове как да ги накара да разберат, че са родени един за друг. Обаче понякога възрастните са много по-глупави от децата.

Сега на Лили ѝ предстои да пътува сама с влака до Бургас, за да отиде на гости на баща си в Созопол. Това е направо идеално! Тя ще има цяло лято пред себе си, всичкото време на света, за да го прекара с баща си. Напълно самички – те двамата, любимото ѝ куче Роки и… новата му съпруга и нейният противен син!

Това е катастрофа отвъд всякакви пропорции. Сега Лили трябва да оправя проблемите на цялото си семейство. И сякаш това не е достатъчно, някой краде кучета в града, шпиони и измамници надничат иззад всеки ъгъл, а на всичкото отгоре изневиделица се появява и извънземното Локи Три, който дори обещава на момичето да я заведе на родната си планета.

Животът е наистина сложна работа, когато си на девет.

„Лили” – шеметна история с цяла лавина от приключения от класическия тандем Братя Мормареви, излиза в ново издание с твърди корици за децата на някогашните деца. Несъмнено някои таралежи се раждат с повече бодли от други – но дяволитото непокорство винаги побеждава над всяко зло.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Лили” от Братя Мормареви – детството е време за луди приключения”

Leave a Reply