Ревю на про геймърската мишка SteelSeries Rival 3

Apr 16, 2020 Няма коментари by

SteelSeries винаги се гордее с най-високия клас eSports продукти и мишки, особено, но винаги в своята оферта има модел за онези потребители, които не искат да харчат прекалено много за периферните си устройства. Досега това беше модел Rival 100/110, а сега беше преименуван на Rival 3.

 

Rival 3

 

На пръв поглед Rival 3 прилича много на последната итерация на мишката Rival 110 – тя е сравнително по-малка и доста лека мишка за дясна ръка, макар че хора, които пишат с лява ръка, вероятно биха могли да я използват с известен компромис. Най-голямото оплакване е, че допълнителните два бутона, които по подразбиране са напред и назад в Windows, са разположени под палеца на дясната ръка и практически не е възможно да се използват с лявата ръка. Така формата е извита на една страна, но почти незабележимо.

Мишката лежи добре в ръката, но това със сигурност не е устройство за тези с големи ръце, които обичат обемисти мишки. Дори самият производител заявява, че тази мишка е персонализирана за claw или fingertip начин на държане, така че няма да отговаря на тези с палмов грип. В съответствие с неговия размер е теглото – това е една от по-леките мишки, предлагани в момента със своите 77 грама тегло. Малък редизайн бе изпитан и от двата основни бутона, които сега не са изцяло в едно парче с черупката, но са напълно разделени. Това вероятно е направено за по-голяма издръжливост, защото SteelSeries твърди, че превключвателите в тази мишка на двата основни бутона могат да издържат на невероятните 60 милиона кликвания.

 

Общият брой на бутоните е 6 – два основни и циферблат, два отстрани за напред и назад и един отгоре за промяна на чувствителността на CPI на сензора. Материалът вече е разпознаваема гумирана пластмаса SteelSeries, която е отлична на допир, въпреки че в по-ранните модели се оказа че може леко да се износи, но за нюанса е различна от своите предшественици, така че можем само да се надяваме, че ще бъде по-трайна. Кабелът е изработен от много мека гума, въпреки че не е от готовия тип, този принцип, прилаган от SteelSeries, се оказа доста подходящ. Отдолу са поставени гумени крачета, които са сравнително стандартен тип, но вършат работата доста коректно.

Цялото ревю е достъпно в технологичния сайт Pixelmedia.bg

Gadgets, Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Ревю на про геймърската мишка SteelSeries Rival 3”

Leave a Reply