Как да се научите да карате лодка?

Aug 02, 2020 Няма коментари by

И така: досега не сте притежавали лодка, но след като разбрахте, че животът с такава е невероятен, искате да обогатите знанията си? На правилното място сте! 

Ето някои съвети. 

Спомняте ли си първия път, когато сте седнали зад волана на кола? Може би сте изпитали лек трепет тогава. Но вероятно сте го преодолели в кратък момент и шофирането е станало нещо естествено за вас. По всяка вероятност ще имате подобен опит и докато се научите как да карате лодката си. 

В началото всичко се свежда до основите. Вижте кои са те. 

Ако вашата лодка се задвижва от бензин и има двигателно отделение, пуснете „вентилатора“ (вентилатор за изпускане), съгласно препоръките на производителя, преди да стартирате двигателя, за да сте сигурни, че няма отделяне на пари в отделението. 

Поставете ключа (някои съвременни лодки имат бутони) и го завъртете, за да стартирате двигателя. 

Уверете се, че цялата ви екипировка е на борда и че всички ваши спътници са готови да плават. 

Движете се напред (или назад, според целта ви), като бутате дръжката на газта напред (или назад) леко. 

Когато лодката започне да се движи, завъртете колелото, точно както бихте завъртели волана на кола, за да определите посоката на движение. 

Придвижете напред дросела, за да достигнете желаната скорост. 

Регулирайте хода на движение на лодката, както е подходящо според условията. 

Когато искате да забавите, леко дръпнете дросела назад към неутрално положение. 

Забавяне на лодката 

Вече споменахме, че трябва да манипулирате дросела, за да накарате лодка да се забави, но тъй като те нямат спирачки, трябва да знаете малко повече. 

За начало трябва да се запознаете с лодката си и да научите колко спирачен път е необходим, за да стигнете до пълно спиране по безопасен начин. Не забравяйте, че лодките нямат предпазни колани и са подложени на много повече движение от сухопътните превозни средства. В резултат на това внезапните или резки промени в скоростта или посоката могат да извадят хората от равновесие или дори да паднат зад борда. 

Винаги бъдете наясно как да регулирате скоростта или завивате. В случаите на бързи маневри, когато е възможно, вие също ще искате да дадете предупреждение за спътниците си, така че те да се предпазят. 

Шофиране на различни видове лодки 

Всички модели лодки са повече или по-малко уникални, но някои изискват специално внимание. Не забравяйте, че всички са различни и е необходима известна практика, за да се научите как да управлявате всяка лодка. Така че не се обезкуражавайте, ако не уцелите скоростта един или два пъти, докато се научите как да управлявате лодката си. 

А ако купуването на частна лодка е мисия невъзможна за вас, прегледайте офертите за лодки под наем. Ниеот  yachttobook.com сме сигурни, че ще намерите бързо и лесно нещо по вашия вкус и за вашия джоб! 

  

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да се научите да карате лодка?”

Leave a Reply