Какво е пилатес

Aug 25, 2020 Няма коментари by

Много от нас искат да се занимават с някакъв спорт, но не са много сигурни на какво точно да се запишат. Фитнесът е твърде натоварващ, а аеробиката прекалено динамична. Йогата пък има по-скоро духовна насоченост, което не се нрави на всекиго, и най-накрая идва ред на пилатеса. Да, може би именно това е идеалното за нас решение!

Каква е разликата между йога и пилатес

Пилатесът е нискоинтензивен спорт, който има за цел да укрепи всички мускули на нашето тяло. Чрез извършването на серия от средно до силно натоварващи упражнения, ние ще допринесем за това да изглеждаме добре, да се чувстваме добре, да повишим тонуса си, без да се подлагаме на излишно напрежение. Ако пилатесът Ви напомня по някакъв начин на добре познатата ни йога, се запознайте добре с приликите и разликите между двете, за да прецените коя би била идеалната за Вас тренировка. 

Запомнете следното:

  • Йогата е древно учение и цели медитация, също както постигане на връзка с висшето Аз;
  • Йогата е на повече от 5 хиляди години;
  • Тя практикува бавни упражнения, които развиват дълбокото дишане;
  • Пилатесът е сравнително нов спорт, който датира от началото на 20-те години на миналия век, а неговият създател е Йозеф Пилатес;
  • Неговата насоченост е към рехабилитацията, силата и гъвкавостта.

Преди да решите на кой спорт да се запишете, се уверете, че в гардероба си имате специално облекло, което ще Ви осигури свободата на движение, от която се нуждаете, за да извлечете максимума от всяко едно упражнение. 

Какво облекло ви е нужно

Леките и дишащи материи са задължителни при спортната екипировка. Те не трябва да ни притесняват по никакъв начин, за да премине тренировката ни по възможно най-добрия начин. Ако все още нямате облекло за пилатес или йога, вижте пилатес облекло от магазин Decathlon и бъдете напълно подготвени за серията упражнения, с които Ви предстои да се заемете. И запомнете: колкото по-удобно облекло имате на разположение, толкова по-голямо ще е удоволствието от това да тренирате тялото и духа си.

Какви са предимствата

Практикуването на пилатес е пословично разпространено. Той е избор номер едно сред дамите, а все по-често и сред мъжете. Като добавим към ефективността на това занимание и приноса на еластично облекло, то емоцията от тренировката става още по-приятна. Дори и за Вас да е най-важно самото провеждане на упражненията и натоварването, което усещате след това; това не значи, че трябва да подценявате и значението на спортно облекло, което обикновено се състои в:

  • Клин/къси гащи;
  • Потник или тениска;
  • Специални ръкавици;
  • Гуменки/маратонки;
  • Други аксесоари и дрехи. 

Намерете всичко това в магазин Decathlon и се радвайте на красиво тяло и добро настроение.

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Какво е пилатес”

Leave a Reply