Победители от китарни конкурси дават началото на GuitArt Festival в Пловдив

Oct 05, 2020 Няма коментари by

Онлайн концертите на Павел Ралев (България), победител на „Международен конкурс за класическа китара GuitArt 2019“ и Матеуш Ковалски (Полша), победител на „Конкурс за класическа китара EuroStrings 2019“ ще бъдат на 25.10.2020 на официалната страница на GuitArt във фейсбук и други стриминг платформи.

На тазгодишното издание на фестивала, участие ще вземат и петима от младите китаристи, победители от конкурсите на фестивалите от платформата EuroStrings – Нино Д’Амико (Италия), Мая Крали (Словения), Флавио Нати (Италия), Луис Алехандро Гарсия (Испания), Каси Мартин (Франция), които ще дадат майсторски класове на млади български китаристи. Майсторските класове ще се проведат на 29.10.2020 от 10:00ч., след предварително записване. Отново в четвъртък, от 17:00ч. те ще направят и онлайн концерт, който също ще се излъчва на страницата на фестивала във фейсбук и други стрийминг платформи. Вечерта ще завърши с онлайн концерт на световноизвестната китаристка Анабел Монтесинос (Испания), който ще се излъчва пред публика в в Куклен театър – Пловдив от 19:00ч. Анабел Монтесинос гостува на пловдивският фестивал, като Посланик на европейската платформа EuroStrings, която е съфинансирана от Програма Tворческа Европа на Европейския съюз за периода 2017-2021.

На следващият ден (30.10.2020) Анабел Монтесинос ще направи и онлайн Майсторски клас на с петимата млади китаристи на EuroStrings.

Петъчната фестивална вечер ще завърши с два концерта: от 19:00ч. „Майстори на китарата“ е концерт на Веселин Койчев и приятели в Куклен театър – Пловдив, а от 22:00 в Bee Bop Café концерт ще направят и Tango Cats.

В събота ( 31.10.2020) от 10:00 ч. още един Посланик на европейската платформа EuroStrings – Марко Тамайо(Куба) ще направи онлайн майсторски клас като желаещите трябва да се запишат предварително.

Вечерта ще завърши отново с два концерта. От 19.00ч. концерт на Дарко Багески (Северна Македония) в Студио 1 на БНР Пловдив и от 22.00ч. концерт на Hot Club de Plovdiv в Bee Bop Café.

В неделя ( 01.11.2020) от 10.00ч. на страницата на фестивала ще започне и онлайн „Международен конкурс за класическа китара GuitArt 2020“, а победителите от конкурса ще бъдат обявени преди заключителният концерт на Del Padre в Дом на Kултурата „Борис Христов“

На победителя в конкурса освен парична награда, той ще получи и и участие в едногодишната програма за обмен на EuroStrings, която се изпълнява в съответствие с основния учебен план на платформата.

По време на онлайн конкурса, за младите артисти на EuroStrings ще има лекция, която ще ги запознае с различни средства и начини за успешното им представяне на фестивали, конкурси, професионално поведение и др.

От 19:00 ч., след обявяване на победителите от конкурса и връчване на наградите, голям концерт ще направят Del Padre, които ще отпразнуват своята 10 годишнина на сцена.

Fun, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Победители от китарни конкурси дават началото на GuitArt Festival в Пловдив”

Leave a Reply