SteelSeries придобива KontrolFreek лидера на аксесоари за контролери

Dec 22, 2020 Няма коментари by

 

 

SteelSeries, лидерът в гейминг периферията, днес обяви придобиването на KontrolFreek, водещата компания в  производството на висококачествени аксесоари за контролери. Тази крачка ще засили вече силното присъствие на SteelSeries в конзолния гейминг пазар и допълнително ще го подготви за успех при следващото поколение на конзоли. Това е второто голямо придобиване на SteelSeries за тази година, след като през април закупиха Avolute, създателя на Nahimic и водещ независим разработчик на 3D звукови решения за игри.

В продължение на почти две десетилетия, SteelSeries е водеща в гейминг индустрията, предлагайки висококачествени периферни устройства за професионални геймъри и ентусиасти, както при компютрите, така и при конзолите. Софтуерна платформа на SteelSeries Engine има милиони ежедневни потребители и е интегрирана с популярни игри и приложения. През годините компанията е изградила разпознаваема марка и използва това, за да се развие по-бързо от останалите на пазара. Наградената линия геймърски слушалки Arctis, преобразиха пазара и наложиха нови стандарти за отличие при гейминг аудио хардуера.

KontrolFreek® е създателят на световноизвестната Performance Gaming Gear™, включваюа Performance Thumbsticks®, Precision Rings, Performance Grips, Gaming Кабели и други висококачествени продукти за PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и компютър. Контролерите на KontrolFreek дават на геймърите решения, които увеличават прецизността, точността и времето за реакция, независимо от платформата.

Експертният опит на KontrolFreek в областта на аксесоарите за контролери се съчетава перфектно с предвидените бъдещи продукти на  SteelSeries  за  гейминг през конзоли, персонални компютри и мобилни устройства използващи контролери. Придобиването на талантливия екип на KontrolFreek ще ускори визията на SteelSeries за бизнеса си с контролери и аксесоари. Освен това, общността на KontrolFreek от повече от 4 милиона геймъри, FreekNation, е доказателство за популярността и качеството на техните актуални продуктови линии.

„Със следващото поколение конзоли, които са начело на гейминг индустрия, никога не е било по-подходящо време да увеличим максимално способността си да осигурим най-доброто игрово изживяване и продукти за конзолните геймъри“, споделя Ехтишам Рабани, главен изпълнителен директор на SteelSeries. „С опита и популярността на KontrolFreek в световен мащаб знаем, че те ще отворят нови възможности за забавление, наслаждаване и подпомагане на новите геймъри по целия свят.”

„Ние сме изключително развълнувани да се присъединим към екипа на SteelSeries“, каза Ashish Mistry, основател и главен изпълнителен директор на KontrolFreek. „Нашата визия за бъдещето на игрите се съчетава перфектно с тази на SteelSeries и не бихме могли да измислим по-добър партньор за постигане на тези цели.

”С придобиването на KontrolFreek, SteelSeries укрепва своите позиции в конзолния гейминг пазар, който беше ключова инициатива за създаване на стойност при влизането ни в бизнеса. Очакваме с нетърпение да реализираме полезни взаимодействия и да развием  заедно марката KontrolFreek. ” споделя Ларс Корд, партньор в Axcel, контролиращ акционер в SteelSeries.

KontrolFreek е частна компания, придобита от SteelSeries ApS. Двете страни са се съгласили да не разкриват финансовите условия.

За повече информация за SteelSeries посетете SteelSeries.com.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “SteelSeries придобива KontrolFreek лидера на аксесоари за контролери”

Leave a Reply