Дермалните филъри са новия хит при естетичните процедури

Feb 11, 2021 Няма коментари by

 

През последните години поставянето на дермални филъри се превръща във все по-популярна процедура за заличаване на бръчки, премахване на белези, както и за очертаване на контура на лицето. Наименованието им произлиза от английското “fill”, което означава “запълвам”. Споменаването им обаче често буди асоциации с неестествено уголемени силиконови устни и проблеми за здравето.

 

От студио за естетична медицина Po-krasivi.bg развенчават някои от често срещаните митове за този вид процедури. “Една от най-широко разпространените легенди е, че филърът е опасен и остава в тялото ни за цял живот. Опасност има, само ако се използват некачествени инжекционни материали или ако процедурата се прави от хора, които не са лекари. В такива случаи е много възможно клиентът да не остане доволен от крайния резултат” – коментира д-р Бианка Станчева. Тя посочва също, че е важно да се знае, че ефектът от процедурата не е вечен и трае само няколко месеца.

 

Защо е важно филърът да се поставя от лекар

 

Специалистката съветва подобен тип естетични процедури да се извършват само от медицински лица, които ще направят необходимата подготовка, включително тест за алергии и проверка на състоянието на кожата. Те са достатъчно добре обучени, за да разгледат темата в цялост с всички аспекти на една подобна процедура. Те също така ще използват само

 

висококачествени инжекционни материали,

 

които няма да засегнат здравето на пациентите. “При нас например се инжектират само биоразградими филъри от най-висок клас, с високо съдържание на хиалуронова киселина. Те разполагат с допълнителна функция за анти-ейдж превенция и не застрашават здравето на пациентите” – добавя още д-р Станчева.

 

 

Болезнена ли е процедурата?

 

 

Това е един от най-често срещаните въпроси, който вълнува хората, решили да си поставят филър. Отговорът обаче не е еднозначен – тъй като всеки човек има различен праг на болката. Специалистите уточняват, че става въпрос по-скоро за усещане на дискомфорт по време на процедурата, отколкото на силна болка.

 

Има ли странични ефекти

 

Процедурата по поставяне на дермални филъри трае около половин час, а възстановителният период е до 24 часа. След интервенцията може да се получи зачервяване на кожата, което е един от най-често срещаните странични ефекти и отшумява в рамките на няколко часа, добавя още специалистката от естетичното студио Po-krasivi.bg.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Дермалните филъри са новия хит при естетичните процедури”

Leave a Reply