СОНИК СТАРТ дава Старт на Лъвските мечти

Jul 15, 2021 Няма коментари by

 

Карлово отбелязва годишнина от рождението на Апостола със Старт на Лъвските мечти

 

Събитията, посветени на 184 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово, са под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев

 

 

През месец юли СОНИК СТАРТ ще е официален партньор на празненствата по повод празника на гр. Карлово и отбелязването на 184-та годишнина от рождението на Васил Левски. От екипа на социалната организация са щастливи да споделят новината, че заедно с партньорството на Община Карлово и Кмета на града д-р Емил Кабаиванов, дават начало на кампанията „Старт на Лъвските мечти“. Събитията целят да подкрепят активното социално включване и възможностите за привличане на повече хора към каузата за толерантност, възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване, преодоляване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, както и възраждане на родолюбието и обичта към Левски и безсмъртните му дела. Във всяко едно мероприятие ще се поставя акцент на възможността за срещи на различни възрасти и индивидуалности, независимо от пол, раса, етнос и други различия, както и да се покажат  различни гледни точки и разбирания за свободата на Апостола.

 

За да популяризират гр. Карлово и възраждането на лъвския дух у българина, СОНИК СТАРТ са подготвили богата празнична програма, която включва национални конкурси, забавни и занимателни мероприятия, игри, състезания и концерти. Още в началото на юни бяха обявени двата национални конкурса,  организирани с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Първият е за есе на тема  „Свободата през погледа на Левски“, а втория за „Най-нестандартен портрет на Левски“.  В надпреварата ще се включат участници от цялата страна, които могат да изпращат своите есета и рисунки до 10.07.2021г. на имейл: karlovo1@sonikstart.eu. Всички получени писма ще бъдат разгледани и оценени от комисия, която  ще определи най-нестандартните и оригинални предложения. Те ще бъдат включени в трети том на „Приказна книга“, която СОНИК СТАРТ специално ще издаде и разпространи в редица регионални библиотеки, централни, регионални и местни администрации в цялата страна.

 

Кулминацията от събития е предвидена за 17 юли 2021г., когато се връчва Наградата на Карлово. През целият ден СОНИК СТАРТ ще организира празненства в централната градска част, за да може в мероприятията да се включи цялата местна общност, както и гостите на града. Основната част от дневните инициативи ще се случват в началото на пешеходната алея в центъра на гр. Карлово. Именно там ще бъде оформена алея от шатри, в които ще се случва магията на добрините и събдването на мечтите. Първата шатра ще е за изработване на малки книжки и рисуване на портрети на Васил Левски и емблематични за Карлово символи. В това занимание може да се включат всички граждани и гости на града, които сами ще сътворят своя творба и ще я запазят за спомен от този незабравим празничен ден.  Втората шатра ще е за рисуване на графити от художници и талантливи ученици, в която ще се рисуват и лицата на желаещите деца с професионални бои, от специалисти. Ще бъдат отличени най-добрите графити, а всички участници ще получат награди и подаръци. Третата шатра, която ще привлича посетители, ще е за изтъкаване на българското знаме на стан. В нея ще има освен голям вертикален стан, и много малки станове, на които всеки желаещ може да изтъче българското знаме или друг мотив на своя стан, който ще му остане като подарък и за спомен от празника на гр. Карлово. Последната, четвърта шатра ще предлага информационни материали, брошури, рекламни флаери и различни подаръци, които ще получат гостите на празника и участниците в състезанията и организираните дейности. На тази шатра всеки гражданин може да получи информация за града, за Васил Левски и за цялата празнична програма.

 

Не са забравени и местните групи и ансамбли, както и всички граждани, които биха потанцували на празнична музика. За тях е предвидена „Алея на танците“, която ще бъде позиционирана по пешеходната алея по пътя към сцената за вечерните събития.

 

В Карлово, на алеята „Старт на Лъвските мечти“, мъже, жени и деца ще осъществят своя максимален Лъвски скок, който ще бъде измерен и записан от компетентни служители на СОНИК СТАРТ. В надпреварата няма да има ограничение за броя на участниците, пола и възрастта. Те ще бъдат разпределени в различни категории. Предвижда се националното състезание успоредно да се проведе и в няколко български града. За да награди победителите в надпреварата по Лъвски скок е поканен Президентът на Република България Румен Радев, който ще се срещне с младите лъвове в Къщата Музей на Левски. Отново на 18 юли г-н Радев се очаква да посети и местния център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания на СОНИК СТАРТ.

 

През целия празничен ден младежките рок-групи от Карлово и региона ще подгряват празника на града. Вечерта ще е запазена за церемонията по връчването на Наградата на Карлово, която ще бъде водена от актрисата Силвия Лулчева. На голямата сцена ще се състои концерт на рок-група „Кикимора“ и Симфоничен оркестър под диригенството на един от най-младите и талантливи български диригенти – Димитър Косев. Музикантите ще представят класически рок изпълнения в симфонична оркестрация, както и разпознаваеми симфонични произведения в рок аранжимент.

 

Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “СОНИК СТАРТ дава Старт на Лъвските мечти”

Leave a Reply