ADATA SE770G – достъпен SSD диск за гейминг и бекъп на важна информация (Ревю)

Oct 11, 2021 Няма коментари by

 

 

Съвременните външни SSD устройства са предпочитани нe само за бекъп и пренос на данни, а и по време на гейминг. Пример в това отношение е външният диск на тайванския производител ADATA – SE770G, който се отличава със своите здрав дизайн и впечатляващи RGB светлини.  В редакцията получихме една бройка от модела, която успяхме да тестваме и да се уверим от първа ръка в предимствата му.

Първи впечатления

 

За разлика от останалите външни SSD решения на тайванската компания, които впечатляват с компактните си размери, голям капацитет и високи скорости, SE770G е малко по-различен. Дискът определено се отличава с отлични скорост и капацитет, но идва с доста по-разчупен и не толкова компактен дизайн. Вероятно заради предназначението му и за гейминг, този модел е по-тежък и има по-солидна конструкция.

 

Дизайн

 

Този външен диск на ADATA има правоъгълна форма и заоблени ъгли. Горната му страна е с блестящо черен цвят, а долната – направена от сребърен метал и оребрена с прорези, разсейващи топлината. Най-впечатляващо в неговия дизайн е RGB осветлението с ефект на куб. Добрата новина е, че светлините не са много ярки и не отвличат вниманието на геймърите от игрите. За по-претенциозните играчи съществува възможността да си направят персонални настройки на осветлението през сайта на ADATA.

Капацитет и производителност

 

SE770G се предлага с два различни капацитета 512 GB и 1 TB. И двата модела разполагат със скорости на четене и запис от  800 MB/s и 1000 MB/s. Според производителя тези показатели са 12.5 пъти по-бързи от традиционните външни твърди дискове. В допълнение, устройството е с NAND флаш памет и модерна технология NVMe PCIe, които го правят по-бързо от интерфейса на повечето компютри.

Какво има в кутията

 

SE770G се продава в кутия, която в стила на Adata е брандирана с основните характеристики на устройството. Освен SSD диска, в комплекта са включени още: книжка с инструкции и два USB кабела. Благодарение на тях дискът може да се свързва безпроблемно към всякакви настолни компютри, лаптопи и конзоли.

 

В заключение можем да кажем, че освен с богатата си функционалност, този SSD на ADATA се отличава и с добра цена. SE770G е един добър избор за всички потребители, които искат да свържат външен диск към своята конзола (съвместим е както с PS5, така и с Xbox Series X) или да го използват за бекъп на важна информация.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ADATA SE770G – достъпен SSD диск за гейминг и бекъп на важна информация (Ревю)”

Leave a Reply