Henkel България финансира училищни проекти по инициативата „Заедно за един по-красив свят“

Feb 18, 2022 Няма коментари by

Осем от всички кандидатствали училища получиха възможността да реализират своите природосъобразни идеи

Henkel България дава начало на „Заедно за един по-красив свят“ през изминалата 2021 г. с цел да обогати познанията на учениците в България на тема „Устойчиво развитие“. В рамките на инициативата се проведе конкурс за осъществяване на проекти на тема „Устойчиво развитие. По-малко пластмаса. Пестене на ресурси“, в който се включиха 29 училища от цялата страна, а 8 от всички кандидатствали получиха възможност да реализират своите природосъобразни идеи.

„Опазването на околната среда е не просто мода, а необходимост. Все по-голяма става нуждата от осъзнатост за това ограничените ресурси, с които разполагаме, да бъдат използвани разумно. Искаме не само да се радваме на красотата и богатството, което планетата ни притежава, но да оставим и за следващите поколения един прекрасен свят“ сподели Теодора Илиева, Маркетинг Мениджър в Henkel България, и допълни: „Радваме се, че успяхме да вдъхновим децата не само да мислят в тази посока, но и да имат възможност да бъдат част от промяната. Всяко от кандидатствалите училища обявихме за наш съюзник и посланик на устойчивото развитие и се надяваме занапред да развиваме и обогатяваме тази общност от посланици.“

Инициативата затвърждава усилията на компанията в посока опазване на околната среда  и идва като естествено продължение на вече започналата Henkel Sustainability Ambassadorship програма за деца до 4-ти клас. Допълнително, със съдействието на Zero Waste България, бяха организирани интерактивни училищни работилници и обучения по темата за устойчиво развитие в 20-те училища, получили най-голям брой точки за проектите си.

Одобрените проекти разполагат с до 2000 лв. грант за реализацията на своите идеи, като те ще бъдат осъществени както в по-малки, така и в по-големи населени места в цялата страна. Осемте проекта, които получиха финансиране, са от областите София, Благоевград, Плевен, Ямбол, Велико Търново и Бургас. След изпълнението им учениците от тези части на страната ще се радват на нова класна стая от рециклирана пластмаса сред природата, компостиране и система за използване на дъждовна вода, създадена от тях органична градина, ръчно направени 100% биоразградими чаши за многократна употреба, пречистваща система за вода и др.

Инициативата „Заедно за един по-красив свят“ на Henkel България се появява в отговор на необходимостта да опазваме околната среда, осъзнавайки ограничените ресурси на планетата Земя и нуждата те да бъдат използвани разумно. Повече за инициативата, която се очаква да бъде продължена и през 2022 г. можете да прочетете тук.

Youth projects, Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Henkel България финансира училищни проекти по инициативата „Заедно за един по-красив свят“”

Leave a Reply