AOC AGON PRO AG254FG – звярът

Mar 01, 2022 Няма коментари by

Ако си падате по шутъри и броят на убийствата нараства по-бързо от левовете на бензиноколонка, то със сигурност ви трябва сериозна периферия, с която да демонстрирате уменията си най-добре. И понеже едно от първите неща за всеки геймър е да се снабди с подходяща мишка и клавиатура за любимата игра, то днес ще поговорим за по-голямата, но също толкова важна инвестиция – мониторът.

24-инчовият диагонал отдавна е златно правило в FPS игрите. Дисплеят трябва да е плосък и да предлага възможно най-висока честота на опресняване. Е, тук AOC определено ще ви зарадват приятно, защото топ моделът им AG254FG от върховата серия AGON PRO може да изобрази цели 360 кадъра в секунди. Ако вече изпитвате съжаление за видеокартата, то може би ще ви успокои фактът, че IPS матрицата на този монитор е с Full HD резолюция, което би трябва да направи задачата ѝ постижима.

Споменаването на върховата серия вече трябва да ви е подсказало, че AOC AGON PRO AG254FG не е евтин. Но така е с истинските удоволствия. За сметка на това той е комплектован щедро: в кутията ще намерите нужните кабели (странно, но без този за свързване на USB хъба), практична козирка за спиране на околната светлина, приятно дистанционно QuickSwitch и софтуер, включително цветови профил на CD. Сглобяването на стойката и козирката не би трябвало да ви отнеме много време и не изисква отвертка.

След като сложите монитора на масата, ще можете да се насладите на неговата 6-зонова RGB подсветка на гърба и на прожекцията на логото AGON в предната част в отвора на краката на стойката. Както може да се очаква, масивната стойка с червени акценти предлага всички възможности за нагласяне, включително по височина в обхват от 13 см и обръщане на 90 градуса, което ще ви улесни и с включването на кабелите (портовете сочат надолу). Благодарение на 4-те USB порта и аналоговите конектори за микрофон и слушалки, ще можете лесно да свържете всичко необходимо директно към монитора и поне малко да укротите кабелите към периферията.

Самият екран е с тънки рамки на три от страните (без долната) и има твърдо покритие против отблясъци, което допълнително подобрява възприемането на картината.

Ако си спомняте първите геймърски монитори, то там компромисът с цветовете и контраст за сметка на бързината беше неизбежен. Слава Богу, съвременните IPS панели станаха достатъчно бързи, така че времената са много различни. С AOC AGON PRO AG254FG ще имате достатъчно добри цветове, яркост и контраст. Е, няма да можете да го ползвате за сериозно редактиране на изображения, но този монитор категорично не е правен за тази цел.

Играта с AOC AGON PRO AG254FG е истински удоволствие и не би трябвало да очаквате друго. След като се насладите на толкова плавна графика във вездесъщата CS:GO едва ли лесно ще искате да се върнете на дисплей с по-малки възможности. И ако си мислите, че 144 Hz са напълно достатъчни – помислете пак. Още по-високата честота на опресняване предлага изключително чиста картина дори при рязко обръщане и позволява регистриране и на най-малките движения на противниците. Освен това ще постигнете и в пъти по-нисък лаг между действията с мишката и случващото се на екрана.

От AOC са добавили целия арсенал от геймърски екстри – от удобното дистанционно за екранните настройки, които вече са изпълнение с интуитивни графични менюта, до познатите екстри като постоянен мерник, брояч на кадри, цветово насищане и наистина много предварително конфигурирани геймърски профили за различните типове заглавия.

Моделът поддържа FreeSync и G-Sync, както и NVIDIA Reflex Analyzer, така че освен минимално закъснение ще получите и точна информация как се справяте с реакциите, когато включите съвместима мишка.

AOC AGON PRO AG254FG е малко или много нишов продукт – не че няма да можете да играете различни от FPS игри на него, но заслужава ли си предвид цената? От друга страна, ако това е вашата страст, този монитор ще ви даде наистина голяма предимство, пък и чисто визуално удоволствие. Дори самочувствието, че разполагате с най-добрия екран ще ви зареди допълнително с хъс за победа.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “AOC AGON PRO AG254FG – звярът”

Leave a Reply