Пролетната вълна на кампанията „Залесяваме активно“ на Нестле България завърши със засаждане на мини гора в ж.к.“Люлин“

May 12, 2022 Няма коментари by

По програмата до момента са засадени 7000 фиданки в Новата гора на София-2 и 40 вече отгледани дръвчета в мини гората на Нестле България в ж.к „Люлин“

 

Мини гората на Нестле се намира до оживения булевард „Царица Йоанна“ в най-гъсто заселения квартал на столицата „Люлин“, където живеят над 120 000 души.

40-те дръвчета – 20 липи и 20 кестена ще въздействат благотворно върху замърсяването с фини прахови частици, което в тази част на града е с високи стойности, особено през зимния сезон. Сянката на всяко едно от 40-те дръвчета спестява приблизително толкова електроенергия, колкото биха похарчили 10 големи стайни климатика, ако работят цяло денонощие. През лятото дърветата ще помагат за овладяване на повишаването на температурата, а през зимата ще смекчават най-студените ветрове.

40-те дръвчета бяха засадени за 4 часа от най-ентусиазираните представители на екипа на Нестле България, сред които беше и главният изпълнителен директор на компанията Петър Стоилов, който лично засади 4 липи и заместник кмета на района г-жа Милка Атанасова Ганозова, която засади 2 липи и 2 кестена. Проектът се реализира с подкрепата на Столична община, експертите от дирекция „Зелена система“ и район „Люлин“.

Началото на инициативата „Залесяваме активно“ бе поставено през април в партньорството на Нестле България с програмата „Новата гора край София“ на Столична община, която предостави обработен терен, инструменти и дъбови фиданки за залесяването край село Негован. В рамките на 3 акции служители на Нестле и стотици доброволци засадиха близо 7000 дъбови фиданки. Останалите 3 000 от планираните в кампанията ще бъдат засадени през есенния залесителен сезон.

„Както се казва в една от любимите български песни, да засадиш дърво е наследство. Всяко едно засадено дръвче е като дете, което се развива с годините, за да достигне пълния си потенциал, а грижата за него е общо дело и сплотява. Надяваме се под сянката на тези дръвчета да играят все повече деца, които пораствайки да споделят смисъла на това наследство със своите деца. Това е логиката на устойчивото бъдеще, към което се стремим“,  коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

С кампанията „Залесяваме активно“ Нестле България продължава изпълнението на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини. Само у нас компанията използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Пролетната вълна на кампанията „Залесяваме активно“ на Нестле България завърши със засаждане на мини гора в ж.к.“Люлин“”

Leave a Reply