Рибено масло – какви са ползите от него и кой трябва да ги ползва

Jul 06, 2022 Няма коментари by

Рибеното масло е една от най-обичаните хранителни добавки в света. То се цени заради това, че осигурява на тялото есенциални омега-3 мастни киселини, които са важни за справяне с всякакъв тип възпалени процеси в организма.

Омега-3 мастните киселини от рибеното масло са от решаващо значение за поддържането на добро здраве по безброй причини, а силата им повлиява човешкия организъм по много начини.

Най-лошото при омега-3 мастните киселини е, че могат да бъдат получени само чрез диетата или чрез прием на хранителни добавки. Това означава, че колкото и да са важни за нашето тяло, то не може да си ги създаде само.

Как рибеното масло повлиява нашия организъм

Приемът на рибено масло ни гарантира, че ще предоставим на тялото си адекватни нива на омега-3 мастни киселини. Те са нужни за поддържането на сърдечно-съдовата, дихателната, имунната и опорно-двигателната система.

Доказано е, че рибеното масло помага за поддържане на кръвното налягане, поддържане на здравословно телесно тегло, подкрепя имунната функция, помагат за поддържане на добро настроение и оказва влияние на здравето на мускулите и ставите.

Неочаквани ползи от рибеното масло

Ако сте от хората, които имат оплаквания от болки в кръста (приблизително ⅓ от хората на средна възраст имат подобни оплаквания), можете да опитате нестандартен подход към тях.

Някои проучвания показват, че приемането на рибено масло е толкова ефективно за справяне с този проблем, колкото са и повечето от лекарствата за болката във врата и кръста без рецепта.

Разбира се, освен че могат да облекчат дискомфорта, добавките от рибено масло са уникални с това, че за разлика от по-голямата част от лекарствата, рибеното масло може да е изключително полезно.

Какво количество рибено масло трябва да приемаме за да не прекалим

Ако искате да си набавите нужното количество рибено масло от храната, трябва да заложите на рибна диета. За целта, всяка седмица трябва да консумирате поне по две порции мазна риба на седмица.

Можете да консумирате всякакъв тип риба, стига тя да има повече мазнина. Подходящи са сьомга, аншоа, сардини и скумрия и много други.

Ако искате да си набавите нужното количество ценни мастни киселини от рибеното масло, трябва да изберете продукт с високо качество.

Можете да опитате с предложенията на Workout.bg, където ще откриете продукти на добри цени от реномирани производители. За да не прекалявате с количеството, трябва да съблюдавате за спазването на дозата, описана на опаковката.

Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Рибено масло – какви са ползите от него и кой трябва да ги ползва”

Leave a Reply