7 невероятни ползи от Л-карнитин за вашето здраве

Sep 26, 2022 Няма коментари by

Всеки е чувал за ползите от л-карнитина за горенето на мазнини, а някои хора даже са ги изпитвали. По-малко известно е обаче, че тази витаминоподобна киселина има множество полезни действия върху различните системи на организма.

Как Л-карнитин помага на здравословното състояние

Част от Л-карнитинът в човешкото тяло се синтезира в организма при наличието на витамини и желязо, а останалата част се набавя чрез храната.

Той е необходим за преобразуването на мазнините в енергия и доброто функциониране на бъбреците, но благоприятства и много други процеси в тялото.

Ето 8 от ползите, които има Л-карнитинът за здравословното състояние:

Подпомага мозъчната дейност

Функцията на Л-карнитина да подобрява синаптичните връзки в мозъка и предаването на сигнали има изключителни ефекти върху здравословното състояние.

Чрез подобряването на мозъчната дейност се намалят нивата на стреса и се повишават мотивацията и доброто настроение. Подобряват се паметта и цялостния мозъчен капацитет.

Някои проучвания показват, че л-карнитинът помага да се намали спадът в мозъчната дейност, свързан с Алцхаймера и други заболявания.

Подобрява сърдечната дейност

Л-карнитинът ускорява метаболизма, като разгражда дълговерижните мастни киселини и по този начин подпомага сърдечната дейност. Той може да балансира кръвното налягане и да намали сърдечната недостатъчност.

Той помага и да се намали лошия холестерол, който запушва артериите и по този начин предотвратява различни сърдечни заболявания.

Влияе добре на кръвообращението

Това вещество подобрява кръвообращението, което води до по-голям приток на полезни хранителни вещества към мускулите. По този начин те са снабдени с необходимото гориво по време на тренировки и за възстановяването им след това.

Прави чудеса за кожата

Действието на това вещество намалява омазняването на кожата и подобрява състоянието и в дългосрочен план. Тъй като той подпомага притока на полезни мазнини в клетките, кожата намалява производството им, защото не е необходимо да компенсира.

Балансира нивата на кръвната захар

Л-карнитин е полезен при хора, страдащи от диабет, тъй като успешно регулира нивата на кръвната захар и подобрява инсулиновата чувствителност.я

Подобрява имунната система

Л-карнитинът помага за преобразуването на мазнините в енергия и по този начин осигурява по-голямо количество енергия, необходима на организма при защита от вируси. Той активира и имунните клетки и цялостно подобрява функционирането на имунната система.

Подпомага отслабването след бременност

По време на бременност нивата на Л-карнитин в женското тяло значително намаляват, тъй като ниските нива на желязо отслабват синтеза на карнитин в организма. Приемът му след бременност ще подпомогне изгарянето на натрупаните запаси и ще подобри сърдечната дейност.

Допитайте се до Workout.bg, за да бъдете насочени към това кой е най-добрият L-карнитин за жени за максимално бързо отслабване.

Приемът на Л-карнитин не само ще ви помогне да отслабнете, но ще подобри дейността на организма ви и вашето усещане за благосъстояние. Най-вече – ще се радвате на ежедневно добро настроение!

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “7 невероятни ползи от Л-карнитин за вашето здраве”

Leave a Reply