„Шапкарите“ на Тамзин Мърчант – история за кураж, приятелство, приключение и много магия

Jan 31, 2023 Няма коментари by

Издателство Noble Star Books представя детския роман „Шапкарите“ на Тамзин Мърчант. Едно магическо детско фентъзи, което ни пренася във великолепния и пъстър свят на Шапкарите.

Кои са Шапкарите? Семейство Занаятчии, призвани да вплитат магия в шапките, които изработват, и чийто занаят се предава в поколенията. Кордилия Хатмейкър е изучила семейните тайни и е усвоила древните умения, за да сътворява собствени магически шапки. Един ден обаче баща й – Просперо Хатмейкър, изчезва в морето и тя трябва да го открие, преди да е станало твърде късно.

Заедно с останалите четири фамилии Занаятчии – Шивачи, Обущари, Ръкавичари и Ботушари, Шапкарите трябва да изработят Одежди на мира – за да предотвратят война между Англия и Франция. Но някой се опитва да им попречи и Кордилия трябва да открие кой.

История за кураж, приятелство, приключение и много магия – „Шапкарите“ ще заплени всеки читател.

Детайлните описания за всички съставки, които превръщат една шапка във вълшебна и дават сили на притежателя й да посрещне предизвикателствата, допълнително допринасят за това децата осезаемо да си представят магическия свят на „Шапкарите“.

Книгата е подходяща за деца на възраст над 10 години.

 

Тамзин Мърчант е актриса и автор на детски фентъзи романи, родена на 4 март 1987 г. в Хейуърдс Хийт, Великобритания. Тя израства в Австралия, Южна Африка и Дубай, преди да се премести в Англия в ранните си тийнейджърски години.

Тамзин Мърчант е актриса от седемнайсетгодишна възраст. Работата й я води на пътешествия из целия свят и през времето. Чрез ролите си е била в епохата на Тюдорите, във Викторианската епоха, в Якобитската и Джорджианската епоха. Оцеляла е по време на Блицкрига през 1940 година и е издъхнала от пневмония по времето на крал Едуард. Била е извънземно, вещица, обречена кралица, буен шотландски воин и непокорна бегълка от висшето общество. Най-известната й роля е на Джорджиана Дарси в „Гордост и предразсъдъци“. „Шапкарите“ е първата й книга.

Запитана откъде е получила вдъхновение за света на Шапкарите и своята героиня Кордилия Хатмейкър, Тамзин отговаря: „Един сън! Сънувах вълшебните Шапкари една нощ, докато снимахме Carnival Row, където има много прекрасни шапки. Събудих се с ясната представа за свят, в който живее вълшебното семейство Хатмейкър, които изработват шапки, техни съперници са семейство Бутмейкър, които правят ботуши. Тогава си помислих: „Да видим дали мога да превърна съня в книга.“

„Вдъхновението дойде лесно – представих си костюми за специални приключения, същите като онези, които носят героините ми във филмовите ми роли. И в тези одежди – шапки, ботуши, пелерини, часовници и ръкавици, магията да е вплетена в нишките на дрехите“, споделя Тамзин в свое интервю.

Най-голямата верига книжарници във Великобритания – Watrestones, класира „Шапкарите“ за Детска книга на месеца през януари 2022 г.

 

Отзиви за книгата:

“Изпълнена с дяволитост, съобразителност, магия и сърдечност.”  Ана Джеймс

“Обожавам я.” Катрин Дойл

“Абсолютно прекрасна.” Ема Карол

“С богато въображение… Пренася ни във времето.” The Times

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Шапкарите“ на Тамзин Мърчант – история за кураж, приятелство, приключение и много магия”

Leave a Reply