Нужен е индивидуален подход при избора на крем за лице

Feb 03, 2023 Няма коментари by

Правилно подбраният крем за лице може да ви помогне да се справите с проблемите и несъвършенствата, която всяка кожа притежава. Важно е да се съобразите с конкретните ѝ характерни нужди, когато търсите крем за лице, който да е подходящ за вас.

Различни полезните съставки влияят по различен начин на суха и на мазна кожа

Основната роля на един крем за лице е да подхранва и да възстановява хидробаланса и липидното равновесие на кожата. Редовната употреба на подходящ крем за лице прави кожата по-еластична, здрава и устойчива на външни влияния. Сияйната кожа със сигурност ще ни накара да се почувстваме по-добре и ще повиши самочувствието ни. Правилно подбраният крем за лице има силата да се справи с всички проблеми на кожата, но преди това трябва да прецените точно от какво имате нужда.

На хора със суха кожа най-благотворно влияние оказва хидратиращ крем за лице, обогатен с билкови екстракти, масла и витамини. Той ще направи силно чувствителната суха кожа по-устойчива и еластична.

Крем за лице с лека текстура, който регулира липидния баланс, е най-добрият избор за хора с мазна кожа. Крем за лице от този вид ще помогне да ограничите запушването на порите и бързото замърсяване на лицето поради прекомерното отделяне на себум. Ако имате мазна кожа може да изберете крем за лице с глина, витамини и растителни екстракти.

Използвайте и двата вида крем за лице, ако кожата ви е комбинирана – суха в страничните зони и мазна около челото и брадичката. Ако все пак решите да използвате само един вид крем за лице, нанасяйте по-голямо количество в зоните, в които кожата е по-склонна към засушаване.

Инвестирайте в качествен крем за лице за зряла кожа, още при първите признаци на стареене

С напредването на възрастта кожата става все по-податлива на вредните външни влияния. Появата на първите бръчици по лицето ви е сигнал да помислите за закупуването на добър крем за лице за зряла кожа. Задължително е той да има слънцезащитен фактор, тъй като с възрастта кожата става по-чувствителна към ултравиолетовите лъчи на слънцето. Заложете на продукти с повече естествени съставки, важна е ролята на растителните масла за подобряване на еластичността и устойчивостта на кожата. Избягвайте всеки крем за лице, който съдържа парабени, минерални масла и аромати, тъй като е възможно да предизвикат алергии, дразнене на кожата и дори хормонален дисбаланс.

Добре е да се придържате към доказани производители на крем за лице и да се запознавате внимателно със съставките, изброени на етикета, когато купувате нов продукт, за да сте сигурни, че правите най-доброто за кожата на вашето лице.

Красота

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Нужен е индивидуален подход при избора на крем за лице”

Leave a Reply