„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара

Feb 14, 2023 Няма коментари by

Звездата на порталния жанр Шонин Макгуайър продължава да развива най-популярната си серия

 

Жанрът на градското фентъзи в българското литературно пространство се допълва от едно ново и впечатляващо издание. След зашеметяващия успех на „Всяко сърце е врата” през лятото, „Долу сред вейки и кости”, втората книга от култовата поредица на Шонин Макгуайър „Своенравните деца”, излиза на 26 ноември с първи превод на български език. Той отново е дело на преводачката Майре Буюклиева и е с логото на издателство „Кръг”. Завладяващият дизайн на корицата и този път е поверен на Стоян Атанасов.

Романите от поредицата заемат челни места в читателските класации и са бестселъри по цял свят. За тях американската писателка е удостоена с награди „Хюго”, „Нюбела”, „Локус” и др.

Макар да е продължение на „Всяко сърце е врата”, „Долу сред вейки и кости” може да бъде прочетена и като самостоятелна история, подходяща за възрастни и юноши. Тя разказва как седемнайсетгодишните близначки Джаклин и Джилиан се озовават в Дома за своенравни деца на Елинор Уест, вече познат на многобройните фенове.

Джак и Джил не случват на родители (или обратното). Майка им копнее за перфектно момиче, което да кипри в рокли като принцеса, а баща им мечтае за син. Точно когато тийнейджърките са напът да изгубят и последната си частица индивидуалност, откриват единственото си спасение…

В рядък момент на бунт близначките прекрачват прага на странна врата, която ги отвежда в техния истински дом. Там ги очаква невъобразим свят на кървави луни и непрогледен мрак, на магии, вампири и луди учени. Сестрите най-после могат сами да избират какви да бъдат. Но в Тресавищата, излезли като от филм на ужасите, свободата и любовта вървят ръка за ръка… със смъртта. 

 

„Красива приказка за изборите, които могат завинаги да променят хода на един живот.”

сп. „Пъблишърс Уикли”

  

Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант.

Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът й Feed е определен за книга на годината на Publishers Weekly за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите „Хюго“.

„Страхувам се от лошото време и обожавам гърмящи змии. Гледам прекалено много филми на ужасите, чета твърде много комикси и споделям къщата си с две чудовища в котешка форма – Лили и Алис“, споделя за себе си тя.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара”

Leave a Reply