Своенравните деца се завръщат в книгата „В небивал сън“

Feb 21, 2023 Няма коментари by

Четвъртата част от култовата фентъзи поредица на Шонин Макгуайър е вече на българския пазар

 

Феновете на любимата фентъзи поредица „Своенравните деца“ могат да отворят още една врата, която да ги отведе в невиждан свят на магия и мечти. След зашеметяващия успех на първите три книги идва ред на „В небивал сън“ – четвъртата част от серията на популярната американска писателка Шонин Макгуайър, която изкусно преплита съдбите на героите си в приказни сюжети, изтъкани от приключения, фантазии и търсене на свободата. Романът отново е в превод на талантливата Майре Буюклиева, а забележителната корица и този път е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

„В небивал сън“ разказва историята на Катрин, никога Кат, Кити или Кати, винаги Катрин Лънди – сериозно и отегчено от света дете. Лънди, която вече сме срещали в първа част от поредицата „Всяко сърце е врата“, предпочита да учи и да мечтае, отколкото да преследва идеала на обществото за развитието на една достойна млада дама, която трябва да се превърне в перфектна домакиня с приемлива професия, красив съпруг и няколко спретнати деца. Дори семейството на Лънди е забележително с липсата си на забележителност.

Лънди сякаш примирена приема съдбата си, когато случайно или не, намира врата към различен свят – основан на логика и разум – свят със свои правила, където всеки има правото на избор. Тя мисли, че е открила рая, истинския си дом, но на Гоблинския пазар всичко си има справедлива цена. Ще успее ли своенравното момиче да я плати?

Американката Макгуайър твори с размах в порталния жанр, където героите преминават през вълшебни портали в чужди, магически светове. Тя създава поредицата си с въображение, достойно за възхищение. Сюжетите и героите са изградени с финес, а посланията й впечатляват с дълбочината си.

„Да си дете, означава да си гост от друг свят, който се придвижва с усилие из блатото на странните правила на настоящия, където горе винаги е горе дори когато би било по-логично да е долу, отзад или отстрани.“

Издателство „Кръг“ продължава серията след невероятния успех на предходните книги – „Всяко сърце е врата“, „Долу сред вейки и кости“ и „Под захарните небеса“, които завоюваха сърцата на читатели и критика и спечелиха множество световни награди, сред които най-престижните за жанра „Хюго“, „Небюла“, „Локус“ и др.

„Този чаровна готическа история е любовно писмо до всеки, който някога се е чувствал не на място.“

„Пъблишърс уийкли“

За авторката:

Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант.

Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът й Feed е определен за книга на годината на „Пъблишърс уийкли“ за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите „Хюго“.

„Страхувам се от лошото време и обожавам гърмящи змии. Гледам прекалено много филми на ужасите, чета твърде много комикси и споделям къщата си с две чудовища в котешка форма – Лили и Алис“, споделя за себе си тя.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Своенравните деца се завръщат в книгата „В небивал сън“”

Leave a Reply