В новото издание на КЛЮЧ Unplugged гостува пещерният спасител Димитър Христов, част от спасителната акция в Турция

Mar 06, 2023 Няма коментари by

КЛЮЧ Unplugged, серия от събития – откровени разговори пред публика, поставящи на фокус хора и каузи, които често са извън медийното внимание, се завръща със специално издание на 9-ти март от 19 ч. в DaDa Bar (ул. “Георги Бенковски” 10). Гост е Димитър Христов, един от неформалните лидери на български доброволчески екип, включил се в претърсването на руините в съсипаните от земетресението турски градове.

Димитър Христов, който е част от “Пещерно спасяване” – доброволна, независима и неполитическа организация, осъществяваща дейности по издирване и спасяване в пещери и пропасти на хора, попаднали в екстремални ситуации, оказване на помощ при природни бедствия и аварии, чрез добре подготвени спасителни екипи, ще разкаже за работата на организацията, както и за мотивацията да бъде част от нея.

В това издание на КЛЮЧ Unplugged ще бъде обърнато внимание  не само на случилото се след земетресенията и отношението на хората в Турция към българските спасители, но и на липсващия закон за доброволчеството и как хора, които искат да помагат в спешни ситуации са поставени пред избор между това и собствената си работа.

Водещ на събитието, което е част от проект “Какво можем заедно”, реализиран с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg, е Александър Куманов (Фондация “Четиридесет и две”). Входът е свободен и не изисква предварителна регистрация.

Повече информация ще намерите в сайта на Форум КЛЮЧ https://forum-klyuch.info и Facebook събитието – https://www.facebook.com/events/251829613840895 

Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В новото издание на КЛЮЧ Unplugged гостува пещерният спасител Димитър Христов, част от спасителната акция в Турция”

Leave a Reply