Европейското изложение „Нека заедно създаваме технологии“ пристига в България

Mar 10, 2023 Няма коментари by

Жители и гости на столицата ще могат да посетят изложението от 15 март до 30 май в Музейко 

София е сред домакините на технологичното изложение „Нека заедно създаваме технологии“, което се осъществява в рамките на проекта SocKETs. Жители и гости на града ще могат да посетят изложението от 15 март до 30 май в Музейко.

Изложението ще промени представите на хората за новите технологии, позволявайки им да:

  • разберат как иновациите присъстват в различни епохи и култури;
  • осъзнаят как различни изобретения са оформили нашето поведение, взаимоотношения и възприятия ни за света; се запитат какво внушават различните култови поп филми, сериали и книги за иновациите;
  • развенчаят митовете за иновациите, които все още съществуват;
  • се опитат да вземат решения за прилагането на иновациите, съобразявайки се с изискванията и проблемите на околната среда, здравеопазването, икономиката и социалното спокойствие;
  • открият как заедно да създават иновации, които са навсякъде;
  • оставят своята следа в нашето споделено бъдеще на иновации.

Изложението „Нека заедно създаваме технологии“ е напълно безплатно и може да се посети след закупен билет за целия комплекс Музейко (вторник до петък, от 10:00 ч. до 18:00 ч.) или с покана, осигуряваща свободен достъп само до изложението (вторник до петък, от 14:00 ч. до 18:00 ч). Поканата може да бъде изтеглена от уебсайта на ЦИА или да бъде предварително заявена на имейл адрес association.cra@gmail.com.

Технологичното изложение се организира в България благодарение на Центърът за изследване и анализи – партньор на ECSITE като трета страна в проекта SocKETs. „Нека заедно създаваме технологии“ може да бъде разгледано в още три държави в Европа – Естония (Научен център AHHAA в Тарту), Сърбия (Музей на науката и технологиите в Белград), Италия (Национален научен музей „Леонардо да Винчи“ в Милано), както и онлайн.

Повече за проектът  SocKETs можете да прочетете тук.

Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Европейското изложение „Нека заедно създаваме технологии“ пристига в България”

Leave a Reply