Нестле България с ключово регенеративно участие в петото издание на форумa „Отговорни производители“ на Мениджър

Apr 08, 2023 Няма коментари by

Иванка Стойнич, мениджър Устойчивост Нестле Югоизточен пазар, маркира основните моменти по пътя на  Нестле към регенеративно земеделие пред гостите на събитието

 

На 6 април се състоя петото издание на годишния форум на Мениджър „Отговорни производители“ в Интер Експо Център, в което панелистът от страна на Нестле – Иванка Стойнич, мениджър Устойчивост за Нестле Югоизточен пазар, се включи още в първия панел на събитието озаглавен „Продоволствена сигурност и достъпност на храните“. В този панел представителя на Нестле се включи с темата „Климатични промени – каква година и какво десетилетие ни очаква“, а това даде възможност на г-жа Стойнич да разкаже полезна и научнообоснована информация относно решенията, действията и комплексната ценностната верига на Нестле по пътя към регенеративно земеделие.

„Искам да засегна една истински важна и актуална тема за всички нас, а именно отпечатъкът на климатичните промени върху храната и действията на Нестле срещу тези изменения. Преди 50 г. си мислехме, че ресурсите са безкрайни и можем да ги използваме завинаги, но вече виждаме ясни сигнали за неверността на това твърдение. Много близо сме до момента, в който климатичните промени могат да станат необратими,  ако не се вземат реални действия. Ще ви споделя малко информация относно какъв отпечатък оставяме – за 50 г. унищожихме 70% от биоразнообразието, всяка година губим 50 млрд. дървета. Както виждате, би било скромно да кажа, че трябва да направим нещо. Затова ние в Нестле се обърнахме хъм регенеративно земеделие. Може и да ви звучи сложно, но основата му се състои в това да се грижим максимално добре за почвата и да я безпокоим колкото се може по-малко.“  сподели Иванка Стойнич, мениджър Устойчивост за Нестле Югоизточен пазар.

След кратката презентация модераторът на панела – Елисавета Якимова, заместник главен редактор на сп. Мениджър – зададе на Иванка Стойнич въпрос, рефлектиращ върху представената тема– „Каква е добавената стойност в този проект и смятате ли, че ще доведете последователи?“

„Предизвикателство е да въвлечем земеделци в този преход към регенеративно земеделие, но след като вече усещаме последствията от климатичните промени, за нас повдигането на осведомеността и даването на информация във връзка с този проблем е от изключително значение. Разбира се, освен теоретични знания трябва да се взимат решения и действия, за да не станат ефектите от климатичните промени необратими. А, както знаем,  качествената промяна винаги идва с поглед към теб самия. Затова Нестле се обърна към себе си, разбра какъв е отпечатъка от действията на компанията и  взе решението да поеме по пътя към регенеративно земеделие и да дадем нашия принос срещу климатичното изменение, а в процеса и да помогнем на местни производители“, сподели Иванка Стойнич, мениджър Устойчивост за Нестле Югоизточен пазар.

Три основни теми бяха на фокус във форума „Отговорни производители – „Продоволствена сигурност и достъпност на храните“, „Чиста храна – качество на храните“ и „Потребители на фокус“.

 

Форумът „Отговорни производители“ се състои за пета година и кани водещи производители на храни и напитки, FMCG и Retail компании, които очертават три от най-важните предизвикателства пред сектора – осигуряване на продоволствена сигурност, високо качество на продукцията и модерен маркетинг. По време на форума местни и международни производители, търговци и браншови организации ще споделят своя опит в преодоляването на негативните последици от войната и климатичните промени. Тази година партньори на събитието бяха, Кауфланд България, Нестле България, Тандем и Lirex.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Нестле България с ключово регенеративно участие в петото издание на форумa „Отговорни производители“ на Мениджър”

Leave a Reply