Четирима младежи се превърнаха в мениджъри за един ден на BILLA България

May 02, 2023 Няма коментари by

Четирима младежи – ученици и студенти, имаха възможността да се докоснат до работния процес в BILLA България и да получат ценни съвети и насоки от опитните професионалисти в екипа на компанията, благодарение на инициативата на Джуниър Ачийвмънт – „Мениджър за един ден“. Ролите, в които влязоха младите специалисти, бяха Мениджър „Корпоративни комуникации“, Мениджър „Електронна търговия“ и Мениджър „Обучителен център“.

По време на деня, участниците се запознаха с различните структури в организацията, успяха да научат повече за ежедневните задължения, съпътстващи позициите, както и да се потопят в атмосферата и културата на компанията. Те също така станаха част от работния процес и се впуснаха с голям ентусиазъм и любопитство в разрешаването на реални бизнес казуси. Младите мениджъри участваха в подготовката и разпространението на информация към медиите, анализираха структурата и подредбата на продуктовите категории в нашия нов онлайн магазин и организираха обучения за нашите новопостъпили служители в Обучителния център на BILLA в София.

В края на деня студентите споделиха какво стои зад мотивацията им да се включат в инициативата на Джуниър Ачийвмънт – „Мениджър за един ден“, избирайки да кандидатстват именно за BILLA България.

„Водещото в моя избор беше интересът към работния процес в голяма международна компания, каквато е BILLA България и най-вече, да разбера как протича той в моята специалност – комуникациите. Очакванията ми определено се оправдаха и приключвам деня много по-мотивирана да продължа да се развивам в тази сфера.“ споделя Венцеслава.

А за някои от най-запомнящите се моменти и ценни съвети, които е получила, тя посочи: „Хареса ми, че работният ден минава с лекота, въпреки натовареността, както и самата атмосфера на взаимодействие между екипите. Подейства ми много мотивиращо възможността да работим с моя ментор като екип, както и оценката му, че имам потенциал да се развивам в тази област“.

На въпрос от страна на BILLA дали след това, което е научила днес, има желание да се развива в професията, Венцеслава отговори лаконично – „Определено ДА“.

Инициативата „Мениджър за един ден“ е образователна програма на Джуниър Ачийвмънт България, част от организацията за икономическо образование и развитие на предприемаческия дух – Junior Achievement Worldwide. Най-значимата и мащабна образователна програма позволява на младежи над 16 години както да развият предприемаческия си дух, така и да получат вдъхновение за бъдещото си кариерно развитие. Участниците, с помощта на опитни мениджъри, имат възможност да се докоснат до работната среда на различни компании и организации в цялата страна.

School, Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Четирима младежи се превърнаха в мениджъри за един ден на BILLA България”

Leave a Reply