Как да подготвите дома си за обработка срещу хлебарки?

Jun 06, 2023 Няма коментари by

Хлебарките са добре познати вредители. Те могат да разнасят болести, да повредят електрическите ви уреди, а популацията им може да нараства светкавично. Докато унищожаването на хлебарките може да бъде трудно и отнемащо много време, ако сте решили да се борите с проблема сами, то ако сте се оставили в ръцете на професионалисти, те ще свършат тежката работа вместо вас – при това за много по-кратък срок.

Но преди старта на тази борба с хлебарки, която ще бъде извършена от специализираната фирма, то трябва да подготвите дома си преди нейното посещение. Стъпките са няколко, като първата е да почистите дома си основно. Поддържайте го и възможно най-чист след това за дългосрочни резултати. Така ще премахнете източниците на храна на хлебарките. Приберете всяка храна, която е на открито, както и всички малки електроуреди и други предмети от кухненския плот. Изпразнете кухненските шкафове. Измийте старателно приборите си, защото е възможно те да са били в досег с хлебарки. Приберете всички детски играчки и принадлежности, ако в дома ви има малко дете или бебе, покрийте кошарата, детското столче и всички други негови вещи.

Отново се върнете в кухнята – почистете с препарат плота, както и пода. Почистете с прахосмукачка килимите си, както и всеки ъгъл на дома си, особено там където сте забелязвали яйца или следи от хлебарки. Използвайте необходимите приставки, за да можете да достигнете до всяко местенце. Не забравяйте след това да почистите основно прахосмукачката си, както и да изхвърлите пълната торбичка, за да не рискувате хлебарките, които все още не са се излюпили, да го направят в прахосмукачката ви.

Изхвърлете боклука от всяко кошче в дома си. Измийте старателно кошчетата с препарат. Махнете предметите от горната част на хладилника, печката и всички други големи уреди, които не могат да бъдат преместени. Непосредствено преди идването на фирмата за ДДД услуги, се опитайте да почистите максимално добре покрай фурната, микровълновата, пералнята и другите големи уреди. Уверете се, че професионалистът по борба с вредителите има свободен и пълен достъп до всяко място, където са били забелязани хлебарки.

Изхвърлете всички хартиени опаковки, вестници, кутии, списания, които само създават безпорядък. Преди да дойде екипът за борба с вредителите, трябва да сте се погрижили за всеки теч под мивката в кухнята, банята, тоалетната, терасата. Всички вещи, които могат да бъдат преместени, трябва да са прибрани или покрити с найлон или чаршаф.

Ако член на вашето семейство е болен, има дихателни проблеми или е в очакване на дете, не е препоръчително да е в дома ви по време на обработката. Пазете и домашните си любимци за времето на обработка.

Дори след като обработката е приключила, уверете се, че поддържате възможно най-добрата хигиена, за да може третирането да бъде възможно най-ефективно. Не е необичайно да видите нашествениците скоро след пръскането за тяхното унищожаване, та дори и две седмици след това. Различните видове хлебарки се повлияват различно от препаратите зависимост от това в кой етап на своето развитие са. Почиствайте с прахосмукачка мъртвите хлебарки всеки ден. 

С подходящата предварителна подготовка вие ще помогнете на извършващия обработката и ще получите най-добрите резултати от нея.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да подготвите дома си за обработка срещу хлебарки?”

Leave a Reply