Започнаха снимките на игралния филм за ГУНДИ

Jun 05, 2023 Няма коментари by

„ГУНДИ – ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА“ ще проследи живота на великия български футболист Георги Аспарухов

 

В София започнаха снимките на най-новия български игрален филм, посветен на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди. Очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Снимките на мащабната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лева, осигурени от частни инвеститори, както и от партньорите Sesame.bg, Захарни заводи и Puma.

Главната роля е поверена на талантливия актьор от Народен театър „Иван Вазов“ – Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов – Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова – Лита.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти. В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията.

„След близо 5 години усилена работа, проучване, дискусии и събиране на възможно най-добрия екип, днес сме на прага на осъществяването на мечтата наречена „Гунди – легенда за любовта“. Създадохме една машина на времето, задвижена от над 100 човека на терен и 59 актьора, които ще се включат в заснемането на продукцията, в която ще има много специални ефекти (CGI), дело на копродуцентите ни Immerse FX (Visual Effects Studio), доста каскади, кадри на пълни стадиони от птичи поглед, както и сцени от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов.“, казват Иван Христов и Андрей Арнаудов по повод старта на снимките.

„Това е филм е за дръзновението и за любовта, като основна движеща сила и енергия за сбъдване на мечти. „Гунди – легенда за любовта“ ще покаже различни етапи от професионалния и личния живот на един велик българин, превърнал се в легенда, но платил с живота си за това. Филмът има за цел да увековечи този достоен човек, чиято история се надяваме да докосне повече хора и да послужи за вдъхновение.“, споделят още продуцентите на филма.

Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г., а още подробности около историята, снимките и актьорския състав на филма, очаквайте скоро.

Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Започнаха снимките на игралния филм за ГУНДИ”

Leave a Reply