Николай Захариев участва в музикалната програма на Балканските бизнес награди

Jul 19, 2023 Няма коментари by

Музикантът и изпълнител Николай Захариев взе участие в музикалната програма на церемонията по връчване на Балканските бизнес награди. На събитието, което се проведе на 14 юли в София, присъстваха лидери в бизнеса на Балканите, кметове на малки и големи общини, депутати, министри и представители на смесени балкански търговско-промишлени палати.

“Благодаря за приключението да сме заедно на това великолепно събитие, подкрепящо добрите отношения между балканските държави и бизнеса” – с тези думи младият артист изрази благодарността си към организаторите на Балканските бизнес награди, които по традиция всяка година подкрепят по една значима социална кауза.

“Той постига една голяма своя мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска, докато е ученик в националното музикално училище “Любомир Пипков”. След това завършва СУ “Св. Климент Охридски” със специалност “Пеене и музикална педагогика” – разказа за Николай Захариев журналистката и съорганизатор на форума – Патриция Кирилова.

Ники Захариев е роден в София през 1983 г. и е израснал в домове за деца без родители. Зад гърба си има 27 години опит на сцената – дебютът му е в детското предаване „Като лъвовете“ по БНТ, след това участия в „Шоуто на Слави“, „Музикална Академия“ по ТВ 7, „Черешката на тортата“ по Нова ТВ, в сутрешните блокове на Нова ТВ и БНТ и др. Пял е на сцената на Античния театър Пловдив, в Зала 1 на НДК, в Софийската опера, както и в цяла България.

Носител е на наградите: Златен медал за оперетен дует – гр. София; Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград; Гран При в гр. Перник през 2014 г. Той също композира музика и е изпълнител в мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.

На 18 май т.г. Николай Захариев осъществява една своя мечта – да направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената. Президентът Румен Радев му изпраща поздравление за юбилея.

Concerts, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Николай Захариев участва в музикалната програма на Балканските бизнес награди”

Leave a Reply