Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“

Sep 18, 2023 Няма коментари by

183 отбора се регистрираха за участие в игрите на воля по време на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“, 120 души участваха в маратона, организиран от партньорите от фитнеси NEXT LEVEL

 

 „Здравейте, фенове, ще ни върви по вода!“: с тези думи точно в 10 сутринта, традиционният водещ на празника на Активния живот Део, обяви началото на маратона казвайки, и напусна сцената, за да се включи в него.

32 минути по-късно Део беше и първият, който прекоси финалната линия и отново се качи на сцената, за да успокои останалите участници, че той е само символичен победител, а за останалите трима, финиширали първи, са наградите – месечни карти за посещение на фитнеси Next Level и специални пакети, осигурени от брандовете на Нестле.

В 11 часа беше даден официалния старт на игрите на воля пред НДК и паралелната състезателна програма „на 6 лапи“ за домашни любимци и техните стопани в Кучешката градина на Южен парк 2.

Ето това е Живей Активно – в дъжд, в пек, в града, на плажа, в планината, сутрин, обед или вечер – мястото, времето и климатичните условия нямат значение, важно е само желанието да напуснем диваните и да се забавляваме активно. Радвам се, че вече 18 години, заедно си доказваме, че не сме сами в тази мисия и към мен и Део, които сме тук от ден първи, с всяко следващо издание към нас се присъединяват нови и нови ентусиазирани партньори – освен фитнеси Next level, които са с нас вече 4 поредни издания, както и нарастващия брой спортни клубове за всякакви възрасти и дисциплини и приятелите ни от Националната спортна академия, тази година с летящ старт се включиха и партньорите от Нова телевизия и формата „Игри на волята“, благодарение на които имаме възможност всички да влезем в играта и да се почувстваме като риалити супер герои с 10-те предизвикателства, вдъхновени от формата. Но стига сме говорили, да започваме! – каза Нели Ангелова, директор „Комуникации“ на Нестле Югоизточен пазар.

Първи в надпреварата влязоха звездните отбори на Живей Активно в състав Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова, отбора на риалити звездите от „Игри на волята“ – Слави Туджаров, Красима Кирова, Димитър Морунов, Велислава Ангелова, Зорница Стоилова, Илиян Цветков, Милен Цветков и 3 отбора на инфлуенсърите, приятели на „Живей Активно“ водени от Ивелина Грънчарова, Изабел Овчарова и Мирослава Профирова. Най-бързи очаквано бяха звездите от „Игри на волята“, за които 10-те предизвикателства им бяха „игра“ по думите на капитана им, но по атрактивност на представянето безспорен победител е звездния отбор на „Живей Активно“, който грабна публиката със слалома с колички между конуси, когато Евгени Иванов-Пушката за малко не изхвърли на завоя Маруся и се наложи тя да бъде спасявана от Данчо Йовчев.

В 12 часа когато игрите на воля достигнаха до своя апогей, времето застана на страната на феновете на активния живот и слънцето озари площада пред НДК, където се присъединиха и състезателите на 6 лапи, дошли в поход от Кучешката градина, за да направят надпреварата още по-весела и шумна.

Най-малките участници яко се веселиха в детския кът, заедно с аниматорите на „Нестле за по-здрави деца“, като не липсваха и смешни ситуации, когато три от хлапетата „нахлуха“ в предизвикателството с прескачане на гуми и дадоха своя „принос“ в състезанието.

Всичките 183 отбора се регистрираха с избрани от тях имена, сред които се откроиха с чувството си за хумор и креативността отборите на “Дивите, красиви и щастливи архитектки“, „Мусагенишките нинджи“, които влязоха в пряка битка с отбора на „Мусегенското гето“, „Дунавските акули“, „Дружбенските тигри“и „Терминатори в атака Ау, Ау“.

Тримата победители в трите категории – любители, спортни клубове и инфлуенсъри – са отбора на „Nestlenators“, отбора на „НСА“, а при инфлуенсърите първи бяха отбор „Айляк“. Трите финалисти си тръгнаха с наградите месечни карти от Next Level, богат асортимент от продукти на Нестле България, луксозни чаши Nescafe Dolce Gusto и хамаци от форматът „Игри на волята“.

„Големите победители днес са всичките над 9 000 души, които за пореден път усетиха тръпката на активния живот и изкараха един пълен с емоции и движение ден“ – с тези думи, съпроводен от аплодисменти и викове „Живей Активно“, Део закри събитието, но ентусиастите на активния живот останаха дълго след това.

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“”

Leave a Reply