Какво да не пропуснем от Sofia Game Night 2023 тази събота

Nov 03, 2023 Няма коментари by

Този уикенд започва най-мащабният фестивал за настолни и видеоигри Sofia Game Night / Нощ на игрите и организаторитe акцентират върху някои от най-интересните събития в неговата програма. Фестивалът ще се проведе на 4 ноември (събота) в 9 български града – София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Сливен, Велико Търново, Враца и Перник и има над 50 локации. Sofia Game Night се осъществява с генералната подкрепа на ARRISE powering Pragmatic Play – водещ доставчик на съдържание за iGaming индустрията, както и с подкрепата на българското студио за разработка на видеоигри и завладяващи XR изживявания Incineration Productions, и на Столична община.

В Нощта на игрите има събития за всички. Работилници за най-малките, насърчаващи МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст. Турнири по култови видео игри и любими настолни игри. Лов на съкровища и забавни работилници в музеи. И дори кино, куизове, образователни конференции и изложение за създатели на игри.

Какво да не пропуснем?

Първото издание на изложението и конференция Game Dev Day ще срещне публиката с над 25 студиа и създатели на видео и настолни игри от България. Ако ви е любопитно кои са хората, които стоят зад култови игри или се интересувате от старт в индустрията – това е вашето място. Конференцията включва лекции от водещи експерти, между които д-р Петя Колева, Интеркултура Консулт, която ще представи проучването „Играещият човек: създател и потребител“, Вирджиния Кирова (Incineration Productions JSC), която ще разкаже за продуцирането на видеоигри, Тодор Митов (Bulgarian ICT Cluster), който ще разкаже за „Еrasmus for Young Entrepreneurs“, както и много други експерти от индустрията. Събитието ще продължи с представяне на студентите от ARC Academy, които ще разкажат как се разработват игри в aкадемията. Като в рамките на целия ден ще можете да тествате игрите им Mesozoic Mayhem и Actia, които са създадени от Випуск 2023. В 18:30 започва и последната лекция SGN23: AI и бъдещето на гейм индустрията

На 4-ти ноември ще се проведе и четвъртото издание на Gamers Standup Comedy Night by Inside Joke – стендъп вечер, посветена изцяло на геймърски хумор и битове. Ако сте си мислили, че геймърите не са забавни, непременно я посетете и ще разберете в каква голяма заблуда сте били.

Любителите на най-сложната стратегическа настолна игра Го могат да присъстват на презентация на шампиона на България Боян Александров, която ще се проведе в Топлоцентрала в 15:00 ч.  Сдружение “Професионален форум за образованието” ви канят уютното си младежко пространство Eduspace, където ще се играят образователни настолни игри. Игри с кауза ще се играят и в Щрак на ул. Христо Белчев 3 (партер). Две български социални предприятия ще представят античните римски шах Рота, Дама и Алкерк, както и супер инетересната стратегическа Terra Futura, в която градиш своя мечтан утрешен свят.

Глухите младежите от МОГА – Младежка организация на глухите активисти – са подготвили много изненади и забавни игри на жестов език в станалата традиция Game Deaf Night. Те ви очакват в 18:30 ч. в галерия Credo Bonum за едно истинско предизвикателство.

През 2023 за първи път в програмата на феста се включват “Карти срещу българщината” – българска парти игра за възрастни. Създателите на играта са подготвили много изненади и награди за всички, които дойдат в приказната сладкарница Wonderland на ул. Парчевич на 4-ти ноември.

В две co-working пространствa в София (Networking Premium Coworking) и Пловдив (IMD Coworking) hardcore геймърите са поканени на Lan party, като едно време, за да играят на любимите си игри цял ден и цяла нощ.

Sofia Quiz Madness и Bar Rabbit hole ви канят на Nerd Quiz, гейминг, нърд и гийк културата,  със страхотни награди. Вечерта там ще продължи с изключителния музикален плейлист на бар Rabbit Hole, включващ емблематична музика от игри, за да превърнем края на фестивала в истински GAMING празник!

За най-малките фенове на програмирането и игрите в програмата на Sofia Game Night има редица инициативи. Logiscool се включват за поредна година с няколко събития, вдъхновени от последните популярни теми в дигиталния свят, които ще позволят на децата да следват интересите си, докато учат и изпробват различни неща. За първи път към събитието се присъединяват и Excell Kids, които ще представят специална работилница с Micro:bit роботи. Към детската програма се включват Mindhub с Minecraft  Treasure Hunt, ITSteps с работилницата Pixel Craft Odyssey: Рисувай с въображение, играй с кодПространството с игра с магнитни конструктори за деца от 3 до 6 години, както и още много други организации, с интересни и вълнуващи работилници и събития за най-малките.

 

Пълната програма на фестивала можете да видите тук  http://www.sofiagamenight.com/

Boardgames, Gaming, LARP, Magic, Progaming, Top News, Videogames, Комикс, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Какво да не пропуснем от Sofia Game Night 2023 тази събота”

Leave a Reply