Yettel посрещна стажантите в есенното издание на Hub by Yettel

Nov 07, 2023 Няма коментари by

Девет студенти ще работят по стратегически за компанията проекти през следващата една година

 

Девет студенти посрещна тазгодишното есенно издание на стажантската програма на Yettel – Hub by Yettel. Те бяха избрани сред общо 460 кандидати, което бе три пъти повече желаещи в сравнение с пролетното издание на програмата.

През следващата една година избраните девет участници ще опознаят отвътре света на телекомуникациите, ще натрупат ценен практически опит и ще работят по стратегически за компанията проекти в технологичния, търговски и финансов отдел на телекома.

Новите стажанти идват от различни университети в България, Нидерландия, Италия и Великобритания. За някои от тях стажът в Yettel е сред причините, които ги връщат у дома след дълго време в чужбина. За част от участниците това е първата стажантска програма, в която се включват. Други обаче имат предишен опит в областта на банковите услуги, бързооборотната търговия и дори луксозната мода.

Академичният опит на младежите е повече от разнообразен – телекомуникации и финанси, киберсигурност, компютърни системи и маркетинг мениджмънт са част от специалностите, в които се обучават. Предстои натрупаните знания в университета да приложат в реални бизнес задачи в областта на дигиталните продажби, стратегическите финанси, разработката на софтуер и други.

През първите няколко седмици от стажа си всички те ще преминат през онбординг програма, за да добият цялостен поглед върху телекомуникационния бизнес. Успоредно с това ще получат и първите си практически задачи. През цялата една година участниците ще имат до себе си ментор, който ще ги напътства и ще им помага в ежедневните задачи.

Освен да натрупат нови знания и умения, стажантите имат и реалната възможност да продължат развитието си в компанията и след края на стажа. Това е и най-голямото предимство на Hub by Yettel. От началото на програмата през 2016 г. до днес през нея са преминали 62 стажанти, като 83% от тях са останали на постоянна позиция и продължават развитието си в компанията и до днес.

Youth projects, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Yettel посрещна стажантите в есенното издание на Hub by Yettel”

Leave a Reply