Digital Scouts се завръща с още теми за онлайн безопасност и нови звездни посланици на каузата в социалните медии

Mar 05, 2024 Няма коментари by

Кампанията на Yettel ще се проведе до 10 март в Instagram и ТikTok

 

Пролетното издание на дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts стартира с ново полезно съдържание за онлайн безопасност и още страхотни посланици на каузата в социалните медии. От 3 до 10 март инициативата на Yettel се завръща изцяло в Instagram и ТikTok с някои от най-популярните и обичани инфлуенсъри – Борислав Вълов, Милен Колев, Борислава Тодорова, Ерика Думбова. Те ще създават образователно и забавно съдържание, с което ще помагат на децата да се справят с предизвикателствата в дигиталния свят, докато се забавляват и печелят награди. Тази година инициативата на телекома обогатява темата за онлайн безопасността с четири нови акцента: „Неподходящо съдържание“,  „Дигитален образ и дигитален отпечатък“, „Фишинг и лична информация“, „Гейминг култура“.

Кампанията ще насочи вниманието на подрастващите към това как да разпознават неподходящото онлайн съдържание, ще им помогне да разберат как споделената информация онлайн изгражда техния дигитален образ и репутация, как фишингът става чрез игри и защо уважението и толерантността са особено важни в гейминга. Всеки от инфлуенсърите, част от тазгодишната кампания, ще се включи по една от новите теми, като под формата на игра ще привлече последователите си да търсят правилния отговор на различни потенциални казуси.

Необходимостта от постоянното надграждане на дигиталната образователна кампания на Yettel беше подчертана от резултатите от скорошно проучване за дигиталния живот на децата и техните родители, които телекомът обяви преди седмица. Според данните почти всички тийнейджъри (13-19 г.) (97%) и 85% от децата (7-12 г.), участвали в допитването, са онлайн ежедневно, без задължително да имат необходимите дигитални умения за това. 44% от тийнейджърите например твърдят, че не знаят как да разграничат фалшиво от истинско съдържание в интернет. 67% от малчуганите пък посочват, че не знаят как да създадат силна парола, а едва 37% са наясно кои уебсайтове са вредни за компютъра или лаптопа. 15 на сто от най-малките и 1/3 от тийнейджърите споделят и че са били тормозени в мрежата.

Безопасността на децата онлайн е сред приоритетите на Yettel, заложени в стратегията за устойчиво развитие на компанията. В нея телекомът си поставя като ангажимент всяка година да ангажира с посланията за сигурно сърфиране в интернет 40 000 деца и младежи. Тази година инициативата ще предложи и полезно съдържание в помощ на семействата, свързано с интернет потреблението на подрастващите и рисковете, на които са изложени онлайн.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Digital Scouts се завръща с още теми за онлайн безопасност и нови звездни посланици на каузата в социалните медии”

Leave a Reply